Fotografies que reconstrueixen moments històrics, pintures que evoquen mons complexos i vídeos amb inversemblants relats biogràfics s’exhibeixen a Fairy tales, exposició que es podrà visitar al Bòlit del 6 de febrer al 22 de març.
Comissariada per David Santaeulària, Fairy tales presenta diverses maneres d’acostar-se a la narrativitat i a la ficció des de les arts visuals a través dels treballsdels artistes i creadors Verònica Aguilera, Toni Amengual, Carles Congost, Marla Jacarilla, Marc Larré, Job Ramos i Xevi Solà.
El treball d’aquests artistes es caracteritza per proposar projectes fàcils d’interpretar en primera instància però difícils d’esgotar en la seva multiplicitat de lectures. Obres que sedueixen l’espectador per la seva capacitat de provocar nous relats i que alhora també proposen opcions crítiques per avaluar la posició de l’observador i la del creador.
“La tria dels artistes i dels projectes no respon a una idea hegemònica ni a un discurs unívoc sota el qual s’articula el sentit. Componen un mapa volgudament heterogeni, però suposen un mosaic significatiu de punts de vista en què podem trobar afinitats electives: comparteixen una certa idea de desplaçament, d’equívoc que provoca estranyesa, de voluntat de provocar canvis en les expectatives, de diàleg entre el que sembla un diagnòstic de la realitat i el que se n’escapa, de fissures i paradoxes, de confrontació amb un món divers i polièdric...”, explica David Santaeulària.
Fairy tales planteja també una reflexió sobre la memòria del lloc, la biografia dels personatges, el sentit de les accions, la versemblança del que se’ns presenta, a més dels detalls que omplen les escenes i que, sovint, són el motor que impulsa el nostre interès.
A la imatge, Job Ramos, pista 3.