BONART_1280x150

Certàmens

ARCOmadrid 2015 tanca amb un creixement del 10% de visitants professionals

ARCOmadrid 2015 tanca amb un creixement del 10% de visitants professionals
bonart madrid - 01/03/15

ARCOmadrid 2015, fira organitzada per IFEMA, tanca la seva 34a edició amb un creixement del 10% en el nombre de visitants professionals, en les seves dues primeres jornades, comptabilitzat l'assistència de més de 27.280 col·leccionistes i professionals de tot el món. Així mateix,  s'estima superar la xifra global de 100.000 visitants, destacant especialment el nivell i la millora de la qualitat dels continguts de la fira i la seva confirmació com a cita clau per al mercat de l'art en Espanya, i com a punt de trobada i intercanvi entre Europa i Llatinoamèrica.

El balanç positiu i la constatació de la recuperació del mercat artístic, són les claus que ha posat de manifest la Fira Internacional de l'Art Contemporani. Entre les dades més significatives, la volta del col·leccionisme espanyol tant privat com corporatiu i institucional s'ha vist confirmada com a conseqüència de la creixent confiança en el mercat de l'art al nostre país, que s'ha materialitzat en un dinamisme de les vendes, especialment durant els seus dues primeres jornades professionals, a les quals han estat convidats 300 col·leccionistes de 33 països a més de comptar amb la presència de nombrosa col·leccionistes espanyols.

Així mateix, l'arribada de compradors xinesos interessats per l'art espanyol destaca en aquesta edició, en què han brillat noms com Secundino Hernández i Néstor Sanmiguel Diest, entre altres artistes nacionals. També destacar la forta presència de col·leccionistes colombians i la seva important interès a la fira.

Entre les compres institucionals i corporatives confirmades en aquesta edició de ARCOmadrid, figuren les realitzades per IFEMA per la Fundació ARCO; el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia; l'Associació 9915, o DKV Seguros, a més entitats com Iberdrola, l'Ajuntament d'Alcobendas, el Banc de la República i el Pérez Art Museum, entre d'altres, que estan ultimant les seves adquisicions en ARCOmadrid. Aquest balanç positiu podria apuntar en aquesta edició a superar l'impacte dels 100 milions d'euros d'ingressos induïts a Madrid i en l'economia espanyola, que segons l'estudi realitzat per Clare McAndrew per la Fundació Art i Mecenatge, va aconseguir ARCOmadrid el 2014.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1Eude, generic

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal