El Museu Thyssen-Bornemisza dedica la desena entrega de la sèrie <mirades creuades> a l'autoretrat, un tema que ha interessat a artistes de tots els temps i que guarda una relació directa amb la seva pròpia imatge.
Encara que hi ha precedents en l'art antic, és a partir de l'Edat Mitjana quan els artistes comencen a incloure els seus propis trets personals en algun dels personatges representats en les seves obres, convertint-se en una forma vetllada d'autoretrat.
No obstant això, el gènere no es popularitza fins al segle XV, a Itàlia i Flandes en primer lloc, quan molts comencen a pintar a si mateixos al costat dels símbols del seu ofici, una tradició que s'ha mantingut sense interrupció fins als nostres dies.
Una selecció de nou autoretrats de les seves col·leccions, de Rembrandt, Steen, Freud, Beckmann o Schiele, entre d'altres, permet recórrer amb pocs exemples l'evolució d'aquest subgènere del retrat des del Renaixement fins al segle XX. L'exposició romandrà oberta, i amb accés gratuït, fins al 7 de juny.