FCC-Segell-banner4
Susana Barrios exposa a la Sala 3 de Terracota

Exposicions

Susana Barrios exposa a la Sala 3 de Terracota

bonart la galera - 05/03/15
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catBaner_Esteva_Bonart_360x356
Del 6 de març al 26 d’abril de 2015, la Sala 2 de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l’Ajuntament) acollirà una exposició de relleus realitzats en paper reciclat, titulada, Crianza de Susana Barrios Alfaro.

Susana Barrios és de Saragossa, tot i que des de l’any 2013 viu a les Terres de l’Ebre, és llicenciada en Geografia i Història, especialitat Història de l’Art, per la Universitat de Saragossa, i, des de l’any 2000 Tècnic Superior en Arts Plàstiques, Disseny i Arts Aplicades a l’Escultura per l’Escola d’Art de Saragossa

De 2000 a 2010 treballa com a escultora i restauradora per a diferents institucions científiques, com escenògrafa per a diverses companyies teatrals i com a docent. Amb el naixement del seu segon fill abandona l'activitat laboral i artística. Activitat que reprèn a finals de 2013 amb aquesta sèrie de relleus realitzats amb paper reciclat i de temàtica familiar que ens presenta a aquesta exposició que és la primera que realitza.

L'exposició la composen 9 obres; vuit figuratives i una abstracta, en què es plasmen diferents escenes familiars. El tema dels quadres és el de la criança, sobretot, els bons moments al costat dels fills, encara petits.

El ser mare, com li passa a qualsevol dona, ha marcat a l’artista i a través de l’exposició ens ho mostra clarament.

Susana és una professional amb un gran domini de la tècnica escultòrica i prova d’això és que s’atreveix amb una tècnica del tot innovadora ja que quan parlem de relleus sempre els relacionem amb fusta, pedra o vidre i en aquesta ocasió no serà pas així.

Segons ens explica ella mateixa tots els relleus, menys l'abstracte, parteixen d'imatges fotogràfiques que dibuixa a mà sobre un suport de fusta. Damunt d’aquest es modela la pasta de paper, obtinguda mitjançant el triturat del paper i l'afegit de cola. Aquesta pasta, quan s’asseca, resulta força resistent i ofereix un aspecte petri. Algunes obres mantenen el color grisenc o rosa de la pasta de paper (segons el color del paper original) en elles no hi ha cap intervenció més, altres les ha ombrejat lleugerament i altres les ha acolorit amb pigments en pols.

Amb tot, el conjunt de relleus que ens porta Susana resulta d’una extraordinària qualitat tècnica i emocional que observem a través del domini total i absolut del dibuix, la perspectiva, els volums, les textures i sobretot una enorme sensibilitat que emana de cadascuna de les seves obres. L’espectador podrà sentir de primera mà l’amor que professa una mare al seu fill, la compenetració, els vincles, l’harmonia i caliu que s’estableix entre ells i ningú quedarà indiferent davant d’aquestes obres plenes de sensibilitat i tendresa que inviten a acaronar i estimar als seus protagonistes.

Per conèixer més a fons la tècnica emprada per Susana i que els infants en puguin ser protagonistes ja que són el leitmotiv de l’exposició, l’artista i el seu marit, actor de professió, ens proposen una inauguració un xic especial que tindrà lloc el proper divendres 6 de març a les 6’00 de la tarda, on tots els xiquets podran gaudir d’un Taller de paper reciclat creant una petita obra amb aquesta tècnica, i, a continuació, l’acte d’inauguració, pròpiament dit, gens convencional, amb una actuació teatralitzada de la mà de Jesús Pescador de Teatro Los Navegantes, el marit de Susana, que ens permetrà conèixer més a fons i d’una manera original i creativa la seva obra.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat