El 9 de març s'inaugura el penúltim acte de la 1a Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic 2014-2015 organitzada pel Departament de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils. La Sala Àgora, serà, de nou, la qual acollirà una exposició de Fotografia realitzada per l'Agrupació Fotogràfica Cambrils.
Aquesta exposició, igual que la resta d'activitats programades ha volgut unir l'art i la gastronomia, i en aquesta ocasió la unió ha estat entre la imatge fotogràfica i les cuines de Cambrils. Un projecte local que pot ser universal, i amb el qual s'ha volgut implicar la gent del mateix territori amb la biennal.
El resultat d'aquesta unió és una exposició integrada per 20 fotografies de cada un dels 5 restaurants que han participat en el projecte i cada treball realitzat per un fotògraf de l'Agrupació Fotogràfica Cambrils.
Així, trobem el Restaurant La Bresca amb el cuiner Xavi Ferraté i les fotografies de Jordi Tremosa, el Restaurant Can Bosch amb el cuiner Joan Bosch i les fotografies d'Anna Corral, el Restaurant Casa Macarilla 1966 amb el cuiner Eduard Martí i les fotografies de Luis Salguero, el Restaurant Miquel amb el cuiner Miquel Gómez i les fotografies de Josep M. Ferran i el Restaurant Rincón de Diego amb el cuiner Diego Campos i les fotografies de Lorenzo Sanz.
Els fotògrafs juntament amb els cuiners han treballat en quatre línies seguint el seu estil i tendència:
1.- Factor humà, intervenció total o parcial de l'home / cuiner, si és possible en el seu espai de treball; les cuines.
2.- Plat, en la recerca de la textura, color, composició, ... amb l'anhel de trobar com a resultat una plasticitat creada amb elements gastronòmics.
3.- Entorn, general, parcial, de detall, interior, exterior, on es desenvolupa tot el fet gastronòmic i que crida l'atenció per la seva singularitat.
4.- Retrat, individual o de grup de les persones que fan possible la creació gastronòmica.
Fogons de Cambrils, es podrà visitar a la Sala Àgora fins al dia 13 d'abril, en horari de matí.
Durant l'acte d'inauguració es farà un reconeixement a participants i col·laboradors que han fet possible la biennal.
Cal esmentar la presència del Duo Gabrielli format per Marcel Pascual, violí i Enric Prats, violoncel, que amenitzaran la vetllada.
Els assistents també podran degustar un vermut per gentilesa de Vermut Miró.
Imatge de Diego Campos, Jesús Tàpia i Lorenzo Sanz.