FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Un corrent d'aire" d'Eugenio Ampudia al MAC

bonart la corunya - 08/03/15
mossos-300x300La-Galeria-201602-recurs
El Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa (MAC) de la Corunya va inaugurar l'exposició Un corrent d'aire, que inclou diverses de les instal·lacions i peces de vídeo art més representatives i reivindicatives dels últims anys de la trajectòria d'un dels grans noms l'art contemporani espanyol, Eugenio Ampudia (Valladolid, 1958).

La mostra, que estarà oberta al públic fins al pròxim 21 de juny, recull instal·lacions tan variades com fascinants, entre les quals destaquen 'Prado Gp', on aquest emblemàtic museu és el circuit d'una cursa de motos trepidant, o l'obra 'Les paraules són massa concretes ', on l'artista acosta l'espectador als llibres a través de retroprojeccions amb imatges en moviment en els lloms d'aquests.

L'exposició reuneix per primera vegada totes les peces de la seva sèrie més àmplia fins a la data: On dormir. L'artista ha estat pernoctant des de 2008 en diversos llocs icònics de la cultura i la història de l'art. Va començar la sèrie al Museu del Prado, per després fer-ho en l'Alhambra, a la fira ARCO, a la Biblioteca del Palácio Nacional da Ajuda a Lisboa i recentment al Palau de la Música de Barcelona, ??que s'estrena al MAC. En tota la sèrie, l'acció es basa a dormir a l'interior d'un espai consagrat a l'art, una cosa que històricament s'ha considerat com il·legal i subversiu.
En el marc de l'obertura al públic d'Un corrent d'aire, Ampudia realitzarà una nova performance per a la sèrie On dormir i passarà la nit de la inauguració a l'interior de les instal·lacions del MAC. Serà la primera vegada que l'artista dormi acompanyat, ja que en el passat sempre ho va fer només.

Eugenio Ampudia i la seva visió crítica del món de l'art
Eugenio Ampudia (Valladolid, 1958) és en l'actualitat un dels artistes espanyols més reconeguts a Espanya i en l'àmbit internacional. El seu treball multidisciplinari va rebre el 2008 la beca The Delfina Foundation (Londres) i el Premi AECA al millor artista espanyol viu representat en ARCO08. Les seves obres s'han exposat internacionalment en llocs com Boston Center for the Arts, Boston i Ayala Museum, Manila i formen part de col·leccions com la de MNCARS, MUSAC, ARTIUM, IVAM i La Caixa, entre d'altres.

El seu treball indaga, sota una actitud crítica, sobre els processos artístics, l'artista com a gestor d'idees, el paper polític dels creadors, el significat de l'obra d'art, les estratègies que permeten posar en peus, els seus mecanismes de producció, promoció i consum, l'eficàcia dels espais assignats a l'art, així com sobre l'anàlisi i experiència de qui les contempla i interpreta.

L'obra d'Eugenio Ampudia destaca per la multiplicitat de mitjans que caracteritzen el llenguatge de l'artista, però també els gestos simbòlics que amaguen gestos polítics, sempre tenyits de sentit de l'humor i ironia, i que ja s'anuncien des dels títols de les seves obres. A través d'aquests gestos simples, Eugenio Ampudia aconsegueix alterar la percepció de l'espectador i oferir una anàlisi sobre el que passa al seu voltant.

En el treball d'Ampudia les paraules es formen, muten, es fan matèria i obliguen a una interminable reflexió. I així, en boca del mateix artista, "Tot està escrit, tot està parlat, però res està determinat. El futur no és de ningú encara".

La mostra restarà oberta Fins al 21 de juny del 2015.

A la imatge, Museum and Space, 2011. Vídeo monocanal 3'

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells