canal-mnactec-1280-150

Notícies

Cloenda de la Biennal 2018

Cloenda de la Biennal 2018
El  dia 3 de novembre de 2019 tindrà lloc la cloenda de l’itinerari de la XXI Biennal d’Art Contemporani Català 2018 a la capital d’El Garraf, Vilanova i la Geltrú.
 
La Biennal d’art jove més antiga d’Espanya clou el seu itinerari per Catalunya. Són 42 anys que des de Sant Cugat –Barcelona- es defensen les propostes més noves dels artistes del territori català.
 
L’edició que ara acaba es va inaugurar a Sant Cugat el setembre de 2018 i ha visitat les ciutats de Lleida, Banyoles, Tarragona, Reus i ara Vilanova i la Geltrú, ciutat de cloenda. És a dir, la mostra s’ha pogut veure des de setembre del 2018 fins l’octubre de 2019.
 
Durant el seu recorregut per les poblacions catalanes ha estat visitada per 3.200 persones de totes les edats, cosa que satisfà els organitzadors perquè no és gens habitual que una mostra d’art jove sigui tan visitada. També ens satisfà la implicació dels mitjans informatius del territori que, amb la difusió de l’esdeveniment, han creat interès del públic per aquesta mostra juvenil.  
 
Els artistes seleccionats i participants en aquesta edició,  i que són els premiats amb la promoció de la seva obra per tot el territori, són: Guillem S. Arquer de Sant Fost de Campsentelles, Mariona Berenguer Roldán de Sant Cugat del Vallès, Irene Bou Linhares de Mataró, Adrià Gamero Casellas d’Olot, Anna Ill Albà de Vilanova i La Geltrú, Carles Llonch Molina de Lleida, Joan Pallé de Badalona, Anna Pascó Boltà de Barcelona, Yurian Quintanas de Tona, Eduardo Ruíz de Barcelona i Sebastián Ruíz Ordóñez de Montcada i Reixac.
 
Artistes joves, 7 homes i 4 dones, que ens mostren les seves obres interesants i compromeses. El jurat de selecció ha estat format per: Manuel Aramendía,  Vicedegà de Cultura, Facultat de Belles Arts Universitat de Bcn. Josep Canals, director de la Biennal. Aida Marín,  Historiadora de l’Art i comissària d’Exposicions de Reus. Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo de  L’Hospitalet de Llobregat. RICARD PLANAS, Editor revista bonart de  Girona i Jesús Vilamajó, Director de l’Emabarrat de Tàrrega.
 
Aquesta iniciativa que ve organitzant Canals Galeria d’Art des de 1977 compta amb el suport principal de l’Ajuntament de Sant Cugat, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, a mes de La Fundació Corominas, El Port de Tarragona, el Centre de Lectura de Reus i l´Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
Impremta Pages - banner-180x178inclassificables

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1