Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

L'art de col·leccionar de Ventura Garcés a Can Framis

L\'art de col·leccionar de Ventura Garcés a Can Framis
bonart barcelona - 12/03/15
La Fundació Vila Casas presenta el 16 de març, a les 19.30 h. al Museu de Pintura Contemporània Can Framis la nova mostra del cicle L'art de col·leccionar. En aquesta ocasió, el programa homenatja l'advocat i compilador apassionat d'obres d'art, Ventura Garcés (Barcelona, 1930–2008), el llegat del qual s'exposa al públic per primera vegada.
L'acte d'inauguración comptarà amb la participació d’un dels fills del col·leccionista,  el també advocat Claudi Garcés,  i d’un dels seus germans,  l’arquitecte Jordi Garcés,  que glossaran la figura de Ventura Garcés i la seva col·lecció en una conversa pública amb el comissari de la mostra.
L'art de col·leccionar és una trobada periòdica instaurada des de l'any 2010 per la Fundació Vila Casas,  com a reconeixement a la aventura intel·lectual i estètica que els col·leccionistes porten a terme. Ventura Garcés,  col·leccionista compromès amb les manifestacions artístiques de la segona meitat del segle XX,  va reunir al llarg de la seva vida una extensa col·lecció d’art,  basada més en l’experiència estètica que en l’erudició,  que inclou des d’obres d’artistes figuratius d’ascendència noucentista,  fins a experiències matèriques,  peces d’art pobre,  del magicisme o del geometrisme. D’entre aquesta extensa col·lecció,  que inclou treballs d’Hernàndez Pijuan,  Amat,  Aguilar,  Agustí Puig,  Lucio Muñoz,  Feito,  Millares,  Saura,  Bechtold,  Pello Irazu,  Alcaraz,  Ruestes,  Kiefer i Kounellis,  es podran veure a Can Framis obres de Ponç,  Tàpies,  Guinovart,  Llena,  Plensa,  Schnabel,  Campano i Susy Gómez.
SS_Bonart-180x180-OnlineBaner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px