FCC-Segell-banner4
Raquel Aparicio, una altra Història de l\'art a Lanevera

Exposicions

Raquel Aparicio, una altra Història de l'art a Lanevera

bonart valència - 03/11/19
Baner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2Baner_EugeniaBalcells_Bonart_360x356
Raquel Aparicio presenta "La cendra de les vanitats" la seva primera exposició individual a Lanevera Gallery i segona de la temporada per a l'espai. Nascuda a Àvila, Raquel Aparicio viu i treballa a València, ciutat a la que va venir a estudiar Il·lustració després d'haver passat per Edimburg i per l'Acadèmia d'Il·lustració de Florida. Porta des del 2006 treballant professionalment per a revistes (The New York Times, The Scientist, Nylon, Dazed and Confused de Corea, Stella d'UK, Carrer 20, Jo Dona, Costats, Viatjar o Forma de Paraguai), editorials (Simon i Schuster de EUA, Planeta, Anaya, SM, Edelvives, Seix Barral, Gadir o Shambhala) i també en publicitat (Nokia, Orange, El Corte Inglés, Springfield o Dulux de Malàisia).

A "La cendra de les vanitats" Aparicio presenta, per primera vegada en públic, una sèrie d'obres vinculades a un projecte personal, de consciència i vida, que s'ha convertit en expositiu. La seva preocupació pel medi ambient la va portar a participar amb el col·lectiu ecofeminista "No mès Plàstic" en una denúncia conjunta en què van pintar un mural i van instal·lar obres intervingudes que denunciaven l'ús del plàstic, a la platja del Saler de València.

D'aquí van sorgir múltiples imatges denuncia que Raquel Aparicio compartia, per WhatsApp primer i per xarxes socials després. Servint-se d'obres pertanyents a la Història de l'Art, realitzava una reinterpretació a força de collage digital treballat amb Photoshop. Aparicio retoca les obres de manera que la seva aportació queda integrada en l'obra original de forma gairebé imperceptible i els elements que introdueix, buscats a internet i als que sempre retoca el color i el contrast, passen pràcticament desapercebuts.

A la imatge, obra de Raquel Aparicio.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-