El 25 de març tindrà lloc la presentació del llibre “Patrimoni i Guerra. Girona 1936-1940”, editat per l'Ajuntament de Girona. La publicació és obra de Joaquim Nadal i Farreras (director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i Catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Girona) i Gemma Domènech i Casadevall (investigadora de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural).
L’acte tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre, a l’Auditori del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, demarcació Girona, situat a la Plaça de la Catedral, núm. 8 de Girona, edifici Pia Almoina (Girona).
L’acte comptarà amb la presència dels autors, de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont i Casamajó i del president del COAC-Girona, Narcís Reverendo i Hospital.
Patrimoni i Guerra. Girona 1936-1940
"La sublevació militar del 18 de juliol de 1936 va desfermar la resistència. La ira i la violència indiscriminades es van barrejar amb la revolució i el poble armat va constituir un poder paral·lel, els Comitès antifeixistes. En els primers dies la fúria iconoclasta va cremar i destruir esglésies i béns mobles. A Girona els mateixos Comitès van constituir la Comissió de Patrimoni Artístic i Arqueològic (1936-1938) que va fer actuacions de salvaguarda i ordenació. Progressivament les institucions van recuperar la iniciativa i els decrets de confiscacions van permetre concentrar moltes obres d'art tot evitant-ne la destrucció i la dispersió."