FCC-Segell-banner4
La Fàbrica publica el treball del fotògraf Roberto M. Tondopó

Biblioteca

La Fàbrica publica el treball del fotògraf Roberto M. Tondopó

bonart madrid - 26/03/15
banner-elscatala-180x180pxBaner_Esteva_Bonart_360x356
El treball del fotògraf mexicà Roberto M. Tondopó és el protagonista del nou llançament editorial de La Fàbrica, en coedició amb Fundació Televisa, Hydra, FONCA coinversiones, UNICACH i Coneculta-Chiapas. El llibre recull la sèrie Caseta de Torró, més de 90 fotografies a color protagonitzades pels seus nebots Andrea i Ángel, i realitzades en la seva majoria entre 2009 i 2014 a Tuxtla Gutiérrez, Chiapas.

En la sèrie, l'autor explora els tumultuosos capítols que es viuen en el pas de la infantesa a l'adolescència buscant la fusió entre la mirada infantil i la perspectiva adulta per arribar a la unió del seu imaginari, la lluita per la seva independència individual i la construcció de la seva identitat. Ho fa a través d'imatges de gran colorit que es plasmen en un llibre ple de textures i sensacions. El fotògraf recrea escenes que combinen realitat i ficció a través d'"una combinació d'informació directa i enigmes perquè la imatge pugui ser el llindar d'una història que espera ser explicada" i en elles busca una implicació emocional.

El volum inclou amb un quadernet format per una sèrie de textos realitzats pel fotògraf entre els anys 2008 i 2014. Un total de 29 escrits que segueixen una composició arbitrària. Aquests se succeeixen en el paper a manera de petites reflexions i successos autobiogràfics que ens endinsen novament en un món entre la infantesa i l'adolescència.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-