banner-oro-1280x150

Notícies

Som Cultura es trasllada a l'Empordà amb rutes literàries i jocs de misteri

Som Cultura es trasllada a l\'Empordà amb rutes literàries i jocs de misteri
Som Cultura, el mes de les experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona, es trasllada a l’Empordà durant el seu segon cap de setmana. Al llarg del mes de novembre, el festival ofereix quaranta-sis propostes genuïnes ofertes per les entitats i empreses associades al Club de Màrqueting Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Tancant ja la commemoració de l’Any del Turisme Cultural 2018-2019 a Catalunya, el festival proposa una selecció d'activitats especials per redescobrir l'àmplia oferta cultural, patrimonial i artística de les comarques gironines.
De les propostes d’aquest segon cap de setmana del Som Cultura destaquen especialment les rutes literàries per conèixer l’obra i vida de diversos creadors vinculats amb les terres gironines. A Torroella de Montgrí, es programa Els paratges de Solitud de Víctor Català; a Peralada té lloc la proposta Què us diré? Ramon Muntaner i Peralada, i a Portbou s’hi celebra la Ruta literària intencional Walter Benjamin i visita al memorial Passatges.
Al llarg del proper cap de setmana, Som Cultura també proposa un munt de propostes infantils i familiars. D’aquestes cal remarcar les activitats de jocs de pistes per descobrir tresors del patrimoni gironí. A Roses, s’hi celebra la proposta Escape Bunker en què els participants tindran 40 minuts per sortir del búnquer del castell de la Trinitat de Roses, o Misteri a Can Mario, un cluedo en viu que té lloc al recinte fabril de Can Mario de Palafrugell. Aquest mateix cap de setmana, els usuaris de Som Cultura també poden participar en la Gimcana empordanesa amb E-bike, una ruta en bicicleta per descobrir el patrimoni cultural íber, romà i medieval de l’Empordà. Dins d’aquest àmbit familiar també s’ha programat a Santa Cristina d’Aro una visita guiada al Museu de la Màgia i un taller i visita a la Cova d’en Daina.
Una de les activitats estrella d’aquest cap de setmana és la visita guiada que permet descobrir la infantesa del pintor Salvador Dalí a Figueres i que organitzen conjuntament els museus de la ciutat: Teatre-Museu Dalí, Museu del Joguet de Catalunya i Museu de l’Empordà. La proposta inclou la visita als tres espais culturals i, enguany com a novetat, finalitzarà amb un tast de tres vins oferts per la Ruta del Vi DO Empordà i el Consell Regulador de la DO Empordà. També, a Figueres, aquest cap de setmana es programa la visita Benvinguts a l’Ictíneo. Viatge submarí per Figueres per apropar-se a la vida i obra de Narcís Monturiol, una proposta que forma part de la programació del bicentenari del seu naixement. La programació del primer cap de setmana es completa amb dues visites guiades: una pel Camí de Ronda de S’Agaró amb sessió de Mindfulness i l’altra per espais de la vila comtal de Castelló d’Empúries.
inclassificablesBanner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px