El 26 de maig, dins del festival Off de PHotoEspaña, Ivorypress presentarà l'exposició col·lectiva Under 35, la qual reuneix el treball de cinc joves fotògrafs espanyols, Laia Abril, Alberto Lizaralde, Javier Marquerie Thomas, Óscar Monzón i Jordi Ruiz Cirera.
Influenciats pel seu propi entorn i conscients del moment històric en què es troben, el treball d'aquests cinc artistes emergents és el reflex d'una nova generació de fotògrafs espanyols amb projecció internacional. La manca de vegades de suport institucional ha empès a molts d'ells a convertir-se en els seus propis gestors, editant i promocionant la seva feina amb una llibertat creativa, energia i voluntat que els han portat a produir els treballs més significatius i inspiradors del gènere en els últims anys.
La selecció d'obres d'aquesta exposició té com a fil conductor la curiositat i inquietud constant d'aquests fotògrafs. El projecte The Epilogue, de Laia Abril, documenta les seqüeles de la família Robinson després de perdre a la seva filla Cammy per culpa de la bulímia. Everything will be ok, d'Alberto Lizaralde, és un projecte de reflexió realitzat al llarg de cinc anys, després d'un col·lapse emocional. La sèrie consta d'una estructura narrativa en tres actes, a mig camí entre la ficció i la realitat.
Javier Marquerie Thomas per la seva banda utilitza un enfocament més històric en Els fangs del monjo, en el qual torna a 1937 per revisitar la Batalla de Brunete des de la finca de la seva família, escenari de la mateixa. Les imatges mostren un paisatge ple de munició i metralla, componen un relat en el qual Marquerie enfronta a la seva família, al paisatge, a la munició trobada en ell ia les estrelles que els uneixen amb els soldats, creant una història sobre la guerra sense haver- viscut.
Amb Karma, un projecte desenvolupat entre 2009 i 2013, Óscar Monzón estableix un paral·lelisme entre el cotxe i l'ésser humà, estudiant l'actitud i comportament dels ocupants a través dels seus vehicles. És un treball potent que mostra l'evolució social i estètica motivada per l'etern desig de l'home d'arribar a la perfecció d'una màquina.
En el seu treball The United Soya Republic Jordi Ruiz Cirera documenta de manera transversal els canvis en el paisatge i en el teixit socioeconòmic que el model agroexportador està portant a Paraguai, actualment el quart país exportador de soja a nivell mundial, un negoci milionari que travessa fronteres.