FCC-Segell-banner4
Loop presenta el premi Discovery

Certàmens

Loop presenta el premi Discovery

Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2Nial nou-180x178
La tretzena edició del Loop, que se celebra entre el 28 de maig i el 6 de juny, inclou la primera convocatòria del premi Discovery, que vol promoure els vídeos realitzats per artistes internacionals, fomentar l’experimentació i la innovació en la creació audiovisual, així com introduir les obres en circuits expositius professionals. El guardó, patrocinat per Estrella Damm, està valorat en 5.000€. Carlos Durán, galerista i co-director del Loop, ha explicat que el premi “és una manera per a molts artistes d’entrar al festival i que pot funcionar com a porta franca per ser exhibits al Loop”. De fet, fins ara, l’única forma d’estar-hi present, com a artista, era mitjançant una galeria o centre d’art. A més, ha afegit que es valorarà incloure el vídeo a la Col·lecció Loop, que actualment està dipositada al Macba.

Entre el 28 de maig i el 7 de juny, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm acollirà una exposició amb els 11 finalistes, i el 5 de juny es coneixerà el guanyador. Discovery és una convocatòria oberta a nivell internacional. Es poden inscriure artistes i/o col·lectius, de manera online i gratuïta, fins al 17 d’abril. La temàtica de la primera edició del guardó és Espais relacionals (la cultura com a eina de transformació). Les obres presentades, que s’han d’haver produït a partir del 2012, han de reflexionar a partir dels diferents entorns de relacions socials. El 15 de maig es coneixerà la llista dels seleccionats.

Segons els organitzadors, fins a dia d’avui han rebut 500 inscripcions d’arreu del món i prop de 700 obres. Un 6% de peces provenen de Catalunya, la resta de l’Estat Espanyol, França, Alemanya, Itàlia, Brasil, Estats Units, Colòmbia i Argentina, entre d’altres.

Podeu trobar tota la informació de la convocatòria, aquí: http://www.loop-barcelona.com/discovery/ca/

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura