JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

Festival Internacional Teatre Inclusiu de Santa Coloma de Gramenet

Festival Internacional Teatre Inclusiu de Santa Coloma de Gramenet
El FITI, Festival Internacional de Teatre Integratiu, arriba a la seva 11è edició com el més antic dels Festivals de Teatre Inclusiu a Catalunya. El FITI és un esdeveniment d’arts escèniques i diversitat funcional que dóna l’oportunitat al públic general de viure una experiència artística-cultural protagonitzada per persones amb capacitats diferents.
Del 7 al 10 de novembre, a l’escenari del Teatre Sagarra es podrà veure l’onzena edició del Festival Internacional de Teatre Integratiu, FITI, on quatre companyies de teatre inclusiu provinents de la comunitat catalana i l’estat espanyol, promouran la revolució de les arts escèniques, forçant a obrir les mirades, a treure els prejudicis i a trencar las barreres. El programa inclou, a més, projeccions de cinema, accions de carrer, i activitats de debat i reflexió com xerrades i taules rodones.
El Festival s’enceta el dijous 7 de novembre amb la companyia de La Garriga “Els Dofins”, que endinsa al públic a reflexionar al voltant de la realitat del nostre planeta i de com l’estem tractant, aquesta obra s’anomena “De quin color volem el mar?” i serà presentada per a estudiants d’educació primària,  a les 11:00h a la Sala Sagarra.  El mateix dijous a les 19:00h. a la mateixa sala es projectarà la pel·lícula ‘Campeones’ de Javier Fesser. Divendres 8 de novembre a les 18:00h. a la Sala Miquelet està programada la taula rodona ‘Protagonistes nosaltres’ amb ponents integrants de diferents formacions artístiques inclusives. El mateix dia a les 20:00h. a la Plaça de la Vila hi ha una trobada amb la Colla de Tambors i Bombos Cipriano Nogues i una cercavila que arribarà fins al Teatre Sagarra, allà mateix a les 21:00h. es podrà gaudir de l’espectacle “Qui ets?”, un  relat teatralitzat  escrit  per  el  periodista  Màrius  Serra, amb la direcció de Joan Arqué, i que parla d’una història vivencial. Una versió teatral que dóna visibilitat a les persones sovint invisibles, els quiets, que et permeten descobrir qui ets.
Dissabte 9 de novembre a les 20:30h. arriba Alquimistes Teatre, companyia amfitriona del FITI, que delitarà amb l’obra “Rebelión en la granja”, una adaptació de la novel·la de George Orwell, sota la direcció de Verónica Ramírez; Francia Gajardo i Emili Corral.Ens posa a la taula el tema de l’explotació animal i de les persones, la perversió del poder polític i la necessitat de mantenir avui més que mai, els valors de la llibertat i de la igualtat. Aquest mateix espectacle servirà per tancar l’edició d’enguany el dia 2 de desembre, amb la celebració de la Diada Mundial de les persones amb discapacitat a la sala gran del Teatre Sagarra, una funció especial per a institucions educatives i entitats de Sta. Coloma de Gramenet. Abans d’aquest espectacle es mostrarà el vídeo “Som amics”, producció dels artistes locals  Javi Jareño  i  Alex  Mas amb la participació de la companyia Alquimistes teatre.
Diumenge 10 de novembre al Teatre Sagarra es veurà una de les peces destacades del Festival, la producció de la companyia Danza Mobile, un referent en l’àmbit de la dansa contemporània inclusiva a nivell nacional i internacional, que ens presentarà la peça de dansa “Society” (políticament incorrectes) amb la direcció de Paqui Romero.
El Festival és una iniciativa de la companyia Alquimistes Teatre en conjunt amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1