canal-mnactec-1280-150

Biblioteca

IV Catàleg Raonat de l'artista Julio González al Musee Picasso de París

IV Catàleg Raonat de l\'artista Julio González al Musee Picasso de París
La Fundació Azcona i Julio González Administration van presentar al Museu Picasso de París el volum IV del Catàleg General Raonat de l'artista Julio González (Barcelona, 1876-París, 1942).
La publicació està concebuda com un catàleg general complet de l'obra de Julio González -escultures, dibuixos i pintures conegudes- que constarà de sis volums, tots signats per l'historiador i crític d'art Tomàs Llorens, ex director de l'IVAM i Reina Sofía; ex conservador en cap de la col·lecció Thyssen-Bornemisza, i gran expert mundial en aquest artista.
 
Un dels capítols del volum està dedicat a les escultures realitzades per González en col·laboració amb Picasso entre 1928 i 1932…. I és que, el 1928, Picasso va sol·licitar l'ajuda de González per portar a terme un monument funerari a la tomba de Guillaume Apollinaire. Picasso s'inspirà en un poema d'Apollinaire i va voler esculpir l'aire; per fer-ho crearia una gàbia de ferro. Picasso es va recordar de González, el vell amic artista i artesà de la Barcelona de la seva jovenesa, i va decidir col·laborar junts en el projecte. El resultat va ser un conjunt d'escultures metàliques, principalment en ferro, que sol considerar-se  un dels capítols més brillants de l'obra de Picasso.
La-Galeria-201602-recursImpremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal