banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

Retrospectiva de Jessica Lange a l'Arts Santa Mònica

Retrospectiva de Jessica Lange a l\'Arts Santa Mònica
bonart barcelona - 21/04/15

Del 22 abril de abril al 28 de juny el Centre Arts Santa Mònica de Barcelona presenta un recorregut per sèries emblemàtiques del treball fotogràfic de Jessica Lange durant els últims vint anys, incloses en tres sèries : Things I see, Mèxic i Chiapas.

El 1967, Jessica Lange obté una beca de la Universitat de Minnesota per estudiar fotografia, però els avatars de la vida estudiantil la porten a Espanya i, posteriorment, a París, on decideix anteposar l'art dramàtic a la seva pràctica fotogràfica. En aquest moment comença la seva carrera d'actriu, que l'ha portat a convertir-se en protagonista de títols emblemàtics en la història del cinema ia rebre dos Oscars com a millor actriu, per les seves actuacions en Tootsie en 1983 i per Blue Sky el 1995 .

Però fins a començaments dels anys noranta (quan Sam Shepard li regala una Leica M6) , Jessica Lange no reprèn la seva activitat fotogràfica, prenent les seves imatges en el transcurs dels seus viatges. Estats Units, França, Finlàndia i Itàlia són alguns dels països que recorre, encara que demostra una especial predilecció per Mèxic, "pels seus llums i les seves grans nits" , com ella mateixa assenyala.

La mostra Unseen de Jessica Lange, produïda i organitzada per diChroma photography i comissariada per Anne Morin, es compon de 135 fotografies en blanc i negre, algunes d'elles no exposades fins al moment en públic.

La-Galeria-201602-recursthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal