Fins al 12 de setembre, la Casa Masó de Girona presenta l'exposició Retrats de medalla. L'espectacle del bronze, dedicada al món de la medalla commemorativa. La mostra se centra en el període que concorda temporalment amb la vida de Rafael Masó (1880-1935) que les innovacions tècniques van popularitzar l'art de la medalla durant el Modernisme, el Noucentisme i l'Art Déco.
La mostra està dedicada al retrat, el primer i més important tema desenvolupat per la medalla al llarg de la seva història, amb exemples dels principals autors internacionals que procuraren representar-hi tant el físic com la personalitat.
S’estructura en sis apartats: Un homenatge per a recordar sobre els retrats que honoren les persones; El rostre del país, monarquies i repúbliques s’ocupa del vessant institucional; Les cares de la guerra recull els múltiples rostres dels conflictes; La simbologia en el retrat religiós mostra el seu missatge espiritual; Al·legories o el clàssic modern està dedicat a les moltes representacions al·legòriques, algunes noves en aquell moment com la fotografia o l’esport; i finalment A ells també se’ls retrata, presenta diferents animals, igualment retratats amb el seu caràcter i fisonomia.
Més de 300 obres de cent seixanta autors i d’una vintena de països mostren la importància que el retrat va tenir en la medalla durant aquells apassionants i convulsos cinquanta anys.
La mostra està comissariada per Rossend Casanova i produïda per la Fundació Rafael Masó.
A la imatge, Heinrich Kautsch, Albert Batholomé, escultor, 1905. Anvers, bronze, fosa, 77x98 mm. Fotografia de Jordi Puig.