La convocatòria oberta per participar al II Concurs Internacional de Mapping de Girona, que se celebrarà en el marc del Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG), del 30 de juliol al 2 d’agost, ha rebut 89 projectes -63 més que en la passada edició, que correspon a un increment del 70%. Aquestes propostes procedeixen de 20 països diferents, entre els quals hi ha Azerbaidjan, el Brasil, Cuba, Montenegro, el Pakistan, la República Txeca, Romania, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Argentina, Hongria i Mèxic –amb 12 projectes presentats-, entre altres.
Dels 89 projectes presentats, el comitè de selecció del FIMG, format per Núria Font (directora de NU2’S), Óscar Testón (director de VJ Spain), Xavi Bové i Marc Batallé (directors, tècnic i artístic, respectivament, del FIMG), ha triat un total de 29 projectes finalistes en tres de les quatre categories de la convocatòria: Professional (15 finalistes), Amateur (6 finalistes), Micromapping (8 finalistes) i Educativa. Els finalistes d’aquesta última categoria, dirigida a escoles gironines, s’anunciaran properament.
Les 15 propostes finalistes del videomapping en la categoria de Professional es projectaran a la façana de l’Ajuntament de Girona, a la façana de la Casa Pastors i a la façana dels Jutjats de Girona; les 6 propostes en la categoria Amateur es projectaran a la façana de l’edifici del pont d’en Gómez, i les propostes seleccionades en la categoria Educativa es projectaran a la façana de l’edifici Les Àligues de la Universitat de Girona. Les propostes de micromapping estaran instal·lades del 20 de juliol al 2 d’agost en diferents espais reduïts de Girona. El públic podrà votar els seus mappings preferits i el jurat del FIMG serà l’encarregat d’atorgar un primer i un segon premi en cada categoria, que representaran un total de 24.000 euros
Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Girona, a través del Bòlit, Centre d’Art Contemporani, convoca una beca per artistes visuals en el marc del FIMG amb l’objectiu de promoure la producció i creació contemporània a la ciutat de Girona. La creació resultant serà una obra de videomapping que estarà vinculada a la tercera edició del festival al 2016. Properament se n’obrirà la convocatòria.
El Festival Internacional de Mapping és un iniciativa de l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració del BLOOM. El director del Festival, Richard Hebert ha manifestat aquest matí que "la nostra voluntat és fer que el festival no serveixi només per posar de relleu el patrimoni de la ciutat, sinó per fer que Girona sigui un referent del mapping en l'àmbit internacional".
A part del concurs, també se celebrarà el II Congrés Internacional de Mapping de Girona, un espai de debat i reflexió per a professionals, artistes i estudiants d’art, multimèdia i audiovisual, entre altres activitats paral·leles relacionades amb el món del mapping.