banner-1280x150-gene

Notícies

"El senyor alcalde fa saber", dossier de Presència del 10 de maig

\
bonart girona - 08/05/15
“El senyor alcalde fa saber”. Aquest és el títol del dossier de la revista Presència del 10 de maig del 2015 en el qual s'explica la trobada d’una seixantena d’alcaldes catalans convocats per valorar les imminents eleccions municipals. Durant la trobada, els alcaldes van valorar l’escenari electoral actual i les modificacions que caldria fer per adaptar-se a les exigències dels electors. La majoria són partidaris d’adoptar un sistema de llistes obertes i també de limitar els sous a través d’una llei per evitar el garbuix actual. En el mateix reportagte es parla també dels alcaldes que encara ho són des del 1.979, veterans de la política més propera al ciutadà.
La Crònica del Món ens explica la transformació que s’ha produït els darrers anys en les relacions entre els Estats Units i el Japó, després del sagnant desenllaç atòmic de la Segona Guerra Mundial. Les fèrries condicions imposades als perdedors han impedit fins ara que els nipons puguin bastir un exèrcit ofensiu, tan sols estan autoritzats a actuar en defensa pròpia. Les noves amenaces geopolítiques, però, han dut als polítics japonesos a replantejar aquest estatuts i a dur al parlament la proposta de poder intervenir militarment en defensa dels seus aliats.
En l’apartat de Comunicació, la revista fa un repàs als orígens de la premsa en català a partir de la publicació del llibre “L’eclosió dels periòdics”, que recull la totalitat de capçaleres històriques.
Per últim la secció Sortim proposa una visita a Santa Coloma de Farners, on es commemoren els 375 anys de la revolta dels Segadors amb tota mena d’actes. Una altra sortida recomanada ens porta fins a les noces camperoles de Ripoll.
canal-mnactec-180-180Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal