Del 9 al 17 de maig, Girona serà el marc de la mostra floral Girona, Temps de Flors, que enguany arriba a la seixantena edició. L’autora del cartell és l’alumna de batxillerat de l’institut Santiago Sobrequés Daniela Monsó, que ha emprat la imatge d’uns gots amb flors al pont de Pedra per fer l’emblema de l’exposició de flors, monuments, patis i jardins.
Girona s’omplirà de flors, instal·lacions i nombroses activitats relacionades amb aquest especial Girona, Temps de Flors, que arriba als 60 anys. Seguint la petxa marcada per Maria Cubarsí, que va tenir l’ajut, entre d’altres, de David Marca, Josep Tarrés, Rosa Labayen, Nita Claret, Maria Bach i Josep Palomé, l’església de Sant Lluc és escenari del concurs de flors, que es va iniciar a Sant Pere de Galligants, i que va ser el brot que va endegar aquesta iniciativa, que s’ha mantingut durant tants d’anys i que ha convertit Girona en el centre d’atenció durant nou dies.
Sant Lluc, l’església on hi ha el Maniple dels Manaies de Girona, presentarà, juntament amb les plantes i flors participants en el concurs, una instal·lació dirigida per Anna Maria Camps i dissenyada per Raquel Domínguez i Pau Bosch, en la qual col·laboren l’artista Lluís Roura, amb un quadre de 2x3 metres de Banyoles vista des de Sant Patllari, i l’arquitecte Martirià Figueres, un assidu de Girona, Temps de Flors, que mostrarà a l’església de Sant Lluc un seguit de figures de xais il·luminades, de la sèrie Besttiari. Aquesta sèrie és obra de Martirià Figueres i Andreu Carulla.
En aquest muntatge floral col·laboren, també, Francesc Masdevall, dels manaies de Girona, a més de Xesca Roig, Rafel Vila, Emy Majon, Carme Salichs, Carme Bussó, Lluïsa Verges, Roser Brujats, Francisco Riubrugent, Esther Quero, Lluïsa Puente, Josep Vila i Fina Dilmé.
En la setmana gran de les flors a Girona hi haurà, també, concurs de fotografies, d’aparadors i altres activitats estretament relacionades amb un esdeveniment artístic floral que mobilitza milers de persones que omplen durant una setmana els carrers del Barri Vell de Girona i altres indrets de la ciutat que s’han afegit, progressivament, a aquesta mostra.
A les imatges, a dalt, Lluís Roura. Banyoles des de Sant Patllari. Pintura, obra sobre tela, 2x3 m. A sota, Martirià Figueres. Xais il·luminats. Sèrie Besttiari.