Cristóbal Ortega (Alhaurín de la Torre, Màlaga, 1970) presenta Háptica, una mostra que romandrà oberta fins al 28 de maig a la galeria Miguel Marcos de Barcelona.
El títol de l’exposició recull la influència estètica de Deleuze en la seva obra.
La galeria Miguel Marcos presenta la primera exposició individual de Cristóbal Ortega. La particular concepció pictòrica d’Ortega genera obres en què les pasterades d’oli abunden en els reversos. La seva obra es caracteritza per la representació de successions de notes pictòriques de diversos timbres i formes, harmonitzades com en una captivadora partitura.
Una tècnica que parteix de la sudoració; és a dir, del transpirar de l’oli a través de fines capes de lli. Els colors es barregen i interactuen, i generen sinergies i moviments.
Cristóbal Ortega estableix un joc de mirades amb l’espectador a qui, entre altres coses, suggereix una reflexió a través del traç enèrgic de l’oli, que deixa marques d’identitat.
La pintura d’Ortega se somet al poder de l’ull hàptic: la possibilitat de tocar amb la mirada.
Els seus treballs s’inscriuen dins d’una praxi creativa que es podria considerar sinònima de l’esdevenir espiritual.
Les marques d’identitat generen títols aleatoris que conviden a pensar “que el temps, un cop reflectit, es converteix en un moment en comptes d’en un a priori” (Theodor Adorno, Teoria estètica, 1970).