FCC-Segell-banner4
L’obra de Lhola Amira a la L & B Gallery

Exposicions

L’obra de Lhola Amira a la L & B Gallery

bonart barcelona - 11/11/19
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 12Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat

L & B Gallery presenta l'obra de l'artista sud africana Lhola Amira. Inclosa en el programa d'festival LOOP 2019, la proposta comissariada per Mariella Franzoni reuneix fotografies i tres curtmetratges que són el resultat de Presències de l'artista a Ghana, Suècia i Sud-àfrica: Looking for Ghana & The Red Suitcase (2017); Lagom: Breaking Bread With The Self-Righteous (2017) i SINKING: Xa Siqamla Unxubo (2018). El viatge continu de Lhola Amira, a través de diferents llocs, esdeveniments i traumes de l'colonialisme europeu i la seva economia de l'esclavitud, té un caràcter tant espiritual com polític. DITAOLA: DIVINING BONES, és un viatge que es presenta com un gest curatiu, místic i col·lectiu, com també una estratègia de subjectivació emancipadora.


El viatge continu de Lhola Amira, a través de diferents llocs, esdeveniments i traumes de l'colonialisme europeu i la seva economia de l'esclavitud, té un caràcter tant espiritual com polític. En DITAOLA: DIVINING BONES, aquest viatge es presenta com un gest curatiu, místic i col·lectiu, com també una estratègia de subjectivació emancipadora.


Segons Achille Mbembe, Àfrica està reescrivint la seva narrativa, dins d'una història global de les arts, com un cos en moviment, desterritorialitzat i inquiet. La imatge d'una cultura de vianants vibrant en un continent que va ser, i continua sent, una cruïlla de migracions, tràfics i conquestes, és el que Lhola Amira posa en escena a la pel·lícula en to sèpia Looking for Ghana & The Red Suitcase. A través d'aquest caminar pels carrers i entre la gent de la ciutat d'Accra, Amira porta a terme una cartografia militant dels espais urbans de el primer país africà que es va independitzar de la colonització europea. El ritme ferm i regi d'Amira es converteix en una deriva sense fi, en la qual la recerca d'una societat emancipada de el jou de la colonialitat esdevé una utopia.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68