El 4 de juny a les 19,30h s'inaugura al Centre Cívic Golferichs (Gran Via, 491, Barcelona) la mostra El tren dels oblidats, de William Daniels.
La història del projecte més car de l'era soviètica és la línia de ferrocarril Baikal-Amur Magistral de més de 4.000 km, que travessa l'extrem oriental rus. Aquesta línia uneix pobles oblidats i aïllats del món on hi manca de tot, com les estructures sanitàries. Al llarg de la BAM no convé posar-se malalt, ja que l'hospital més proper a vegades es troba a més d'un dia de viatge. Per això, les autoritats han posat en marxa un tren-hospital que s'atura a gairebé cada poble de la línia un o dos cops l'any. Per als habitants de la zona, el "Matvei Mudrov" és molt més que una clínica ambulant: és l'últim vincle que tenen amb la resta de Rússia. Aquella Rússia occidental que tant s'ha desenvolupat en els darrers deu anys, però que ho ha fet sense ells.
La mostra, que es pot visitar fins al 24 de juliol, forma part del Festival DOCfield>15 i va ser presentada a Visa pour l’image - Perpignan 2014.
Més fotografia a l'espai Francesc Català-Roca
El divendres 19 de juny, a les 19,30h es presenta, a l'espai de fotografia Francesc Català-Roca (espai Arenes, carrer Llançà, 21, Barcelona) la mostra Què està passant amb el bars?, un projecte de Mateo Pérez. Els bars sempre han estat un punt de trobada, de certa llibertat i familiaritat jugant un paper fonamental en la vida moderna i de ciutat. Actualment, però, sembla que les coses estan canviant. Gran part d’aquests establiments de barri, oberts en les darreres dècades per immigrants gallecs, estan sent regentats per ciutadans asiàtics.
L'exposició, que es pot visitar fins al 24 de juliol, documentant la seva evolució i posant especial atenció en les seves causes i en el paper que juguen aquests bars en la societat.