download

Notícies

Homenatge a Frei Otto a CentroCentro Cibeles

Homenatge a Frei Otto a CentroCentro Cibeles
bonart madrid - 04/06/15

La Universitat Europea i CentroCentro Cibeles de Cultura i Ciutadania rendeixen homenatge a Frei Otto, l'arquitecte alemany que va rebre aquest 2015, a títol pòstum, el prestigiós premi Pritzker. Tres professionals que van tenir l'oportunitat de trobar-se amb Otto al llarg de la seva trajectòria, oferiran un acostament a aquest visionari de l'arquitectura el 10 de juny a CentroCentro.

"Visionari, utopista, ecologista, pioner dels materials lleugers, protector dels recursos naturals i un col·laborador generós amb arquitectes, enginyers i biòlegs". Aquestes van ser les paraules de reconeixement que van convertir a Frei Otto en l'últim guanyador del reconegut guardó, considerat Nobel d'arquitectura.

La fatalitat va voler que morís tan sols uns dies abans de la cerimònia oficial. L'organització del premi, que ja havia informat a l'arquitecte de la notícia, va haver d'avançar la decisió a principis de març. Aquestes circumstàncies excepcionals van fer que, per primera vegada en la història d'aquests guardons, el premi es lliurés a títol pòstum.

En paraules de Miguel Gómez, director de l'Escola d'Arquitectura, Enginyeria i Disseny de la Universitat Europea, "sense cap dubte Frei Otto exemplifica d'una manera immillorable la fecunditat del contacte entre l'enginyeria i l'arquitectura com a germen d'obres que van més enllà dels límits establerts i que combinen funcionalitat, rigor i bellesa ".

Com explica el director de CentroCentro Cibeles, José Tono Martínez, aquest homenatge s'emmarca dins d'un intens programa dedicat a l'Arquitectura i el Disseny al centre, amb seccions permanents com La caseta blau, D-Espai Design Space i nombroses exposicions temàtiques en voltant del tema. "Ens complau retre homenatge des d'aquí a una de les grans figures de l'Arquitectura, a més de rebre a Mike Schlaich, autor de la volta de la Galeria de Cristall".

SS_Bonart-180x180-OnlineBonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px