FCC-Segell-banner4
Pintura i dibuix dels segles XV al XIX a la Fundació Mascort

Exposicions

Pintura i dibuix dels segles XV al XIX a la Fundació Mascort

bonart torroella de montgrí - 23/06/15
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaImpremta Pages - banner-180x178
Del 27 de juny al 12 d'octubre, la Fundació Mascort (carrer Església, 9, Torroella de Montgrí) exposa la mostra L’art de la pintura i el dibuix. Visions 1400 – 1800.

La Fundació inicia així una trilogia d’exposicions entorn de la col·lecció pròpia de pintura i dibuix. La mostra permetrà fer un recorregut artístic d’obres des del segle XV fins als primers anys del segle XIX, que ha reunit durant la seva vida Ramon Mascort Amigó, moltes de les quals mai han estat mostrades al públic.

Entre les obres exposades destaquen el retrat de la reina Margarita d’Àustria acompanyada de la nana doña Sofía, realitzat per Juan Pantoja de la Cruz, entorn del 1601; l’esbós preparatori a l’oli realitzat per Luca Giordano, Crist reprèn sant Jeroni; el dibuix Vista de Barcelona (c. 1642-1650) considerada com a una de les primeres imatges de la ciutat feta des del mar, obra d’Ercole Bazzicaluva; o també la imatge inèdita de Palamós, titulada La plaza de Palamos vista da la parte de la foscha sobre la colina (1676), de Lorenzo Possi.

Amb motiu d’aquesta exposició, la Fundació Mascort ha confiat la selecció de les peces, la catalogació i el comissariat d’exposició a la doctora en Història de l’Art, Rosa M. Creixell, professora a la Universitat de Barcelona. S’ha editat un llibre-catàleg explicatiu de les obres, amb la seva catalogació, imatges a color, i traducció dels textos introductoris a l’anglès i francès.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura