FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Fauces" de Ciria al TEA Tenerife Espai de les Arts

bonart santa cruz de tenerife - 25/06/15
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
TEA Tenerife Espai de les Arts, entitat dependent del Cabildo Insular, inaugura demà el 26 de juny, a les 19,30 hores, l'exposició Fauces, de José Manuel Ciria, en un acte al qual assistirà el president del Cabildo, Carlos Alonso. Aquesta mostra es podrà visitar al centre d'art contemporani de la Corporació insular fins al 18 d'octubre.

Fauces, comissariada pel crític Robert C.Morgan, planteja una investigació abstracta que l'artista espanyol ha elaborat en l'última dècada. La mostra il·lumina sobre la complicitat existent entre la figura de l'artista i el comissari, la seva amistat, alhora que descobreix parts essencials en l'activitat d'aquest creador. Ciria ha viscut durant set anys a Manhattan i allí es va iniciar la relació entre tots dos. Morgan va ser l'autor del text del catàleg en l'exposició de Ciria a la galeria Stefan Stux de Nova York en 2011 -considerada per Gallery Guide M com l'exposició més important del moment-, i va participar en el documental sobre l'artista titulat Ciria, pronounced Thiria presentat al MoMA al maig de 2013.

Fauces paraula que independentment del seu sentit provocador o violent defineix la potencialitat de les obres de Ciria, està composta per obres de gran format i una gran instal·lació on ens revela les claus de les seves últimes investigacions dutes a terme entre Madrid, Nova York i Londres; pertanyents a tres grans sèries: la taca trencada de Màscares de la mirada, on la repulsió entre l'aigua i l'oli erosionava la morfologia de la taca i el volum; Memòria abstracta, on la taca és un esclat controlat en la seva expansió i amb una retícula d'un rigor infranquejable i finalment, Procediments, sèrie que aglutina l'actual postura conceptual de l'artista.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner