banner-oro-1280x150

Exposicions

"La revelació de la pintura" al MACA

\
bonart alacant - 30/06/15

El MACA, Museu d'Art Contemporani d'Alacant presenta, fins al 13 setembre 2015, La revelació de la pintura, una mostra qu recull un total de 15 obres d'artistes que formen part de la Col·lecció Fundació Caja Mediterráneo.

La revelació de la pintura reuneix una selecció d'obres de diferents artistes que tenen en comú el gust per la pintura. La pintura mateixa sembla aturar a la frontera d'una superfície configurada per dues variables: la química i el gest. Les reaccions d'elements químics com els pigments de color, substàncies lligants i additius, volàtils o sòlids, sintètics o naturals, són la prova científica que la pintura existeix.

La forma d'aplicar aquest compost acolorit de consistència pastosa o líquida és el que conforma el gest i atrapa el temps, sempre fragmentat. Però serà la mirada (del pintor i de l'espectador ) qui atorgui "sentit" al resultat. La pintura, aquesta "superfície accidentada", potser d'intensitat dramàtica, es revela en aquesta exposició tan present en alguns quadres com absent en altres.

La Col·lecció Fundació Caja Mediterráneo està composta per 213 obres d'art. Pintura, escultura, fotografia, vídeo, instal·lacions, tècniques digitals ... que recorren l'obra de 126 artistes imprescindibles en el panorama espanyol contemporani, des de la transició democràtica fins als nostres dies. La Col·lecció està dipositada al MACA per un període de cinc anys, gràcies al conveni subscrit per l'Ajuntament d'Alacant i l'Obra Social Caja Mediterráneo.

JP_Bonart-180x180-Online_Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px