La Fundació Mies van der Rohe presenta la nova intervenció de l'artista mexicà Santiago Borja Suprasensible: un projecte sobre cossos astrals i plànols invisibles. El projecte es podrà veure de l'1 de juliol al 15 agost 2015.
Aquest projecte, en col·laboració amb la Graham Foundation de Chicago, la Fundació Han Nefkens, la Fundació Banc Sabadell, Secretària de Relacions Exteriors, Agència Mexicana de Cooperació Internacional per al Desenvolupament i Consolat General de Mèxic a Barcelona, relaciona el món de les arts visuals amb l'arquitectura, l'esoterisme amb les formes geomètriques, l'abstracció i el color, mitjançant el suport de vídeos, fotografies i peces escultòriques.
Entre aquestes últimes destaca la peça tèxtil que ha dissenyat Santiago Borja per cobrir el pavelló interior. Borja aconsegueix fer una lectura de l'arquitectura des d'un punt de vista antropològic per especular i buscar donar vida a objectes inanimats.
Santiago Borja proposa reinstaurar aquesta presència generadora en l'arquitectura a través del treball d'un grup de executants esotèrics que practiquen l'eurítmia: una experiència corporal que busca un acostament holístic a l'espai, mitjançant una sèrie de moviments codificats i en la qual el macrocosmos i el microcosmos s'entrellacen.
Rudolf Steiner i Maria Sivers van desenvolupar l'eurítmia a principis del segle XX en considerar que la cancel·lació del cos expressiu mostra el moviment intrínsec del "jo" en el cosmos. L'etimologia d'aquesta espècie de gimnàstica espiritual es relaciona amb les "proporcions harmòniques" i des dels seus inicis va estar vinculada a l'arquitectura.