El Museu de l'Empordà presenta l’exposició audiovisual Anima Naturae de Pere Puigbert. La mostra presenta sis peces audiovisuals que retraten la natura de l’Empordà en l’estat més pur. El títol evidencia l’objectiu del projecte: captar l’ànima d’espais naturals ancestrals a través d’escenes irrepetibles perquè l’espectador s’hi pugui transportar i submergir-s’hi.
Els films estan inspirats en l’art de l’haiku, que és un tipus de poesia tradicional japonesa en què l’autor descriu molt breument una escena que ha vist a la naturalesa i que l’ha commogut. D’aquí l’elaboració de peces despullades –sense efectes especials, ni música, ni salts temporals–, emplaçades en un lloc i en un moment en concret, d’un minut de duració – per concentrar tota l’essència.
L’espectador és, juntament amb la natura, el protagonista d’aquesta experiència: primer, com a intèrpret dels films; després –a través de les activitats paral·leles– com a creador i repensador. De tal manera que Anima Naturae esdevé una experiència única per a cada persona, feta a mida.
El projecte, guanyador d’una beca Agita concedida per l’Ajuntament de Figueres i d’un Premi G! del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de comunicació turística en la categoria de mitjans audiovisuals, vol mostrar la vessant més verge i pura de l’Empordà, on és menys evident la petjada humana. Llocs que destaquen per la seva singularitat, desconeguts per a la majoria de gent, retratats en les diferents estacions de l’any.