0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

50 professionals de tot el món participen al Festival internacional d’arts escèniques per als més petits

50 professionals de tot el món participen al Festival internacional d’arts escèniques per als més petits
bonart sabadell - 18/11/19

Una cinquantena de professionals de diverses disciplines relacionades amb la primera infància procedents d’una vintena de països participen al 4t Encontre Internacional d’Art per a la Primera Infància, que es desenvolupa a L’Estruch Fàbrica de Creació de Sabadell en el marc del Festival El Més Petit de Tots.  La trobada es va inaugurar oficialment ahir en un acte de benvinguda presidit per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; la directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa; i Eulàlia Ribera, directora d’El Mes Petit de Tots.També hi van participar representants de Catalan Arts, l'Institut Ramon Llull, la Diputació de Barcelona i l'SGAE, que donen suport a la iniciativa. 

L’Encontre pretén esdevenir un espai de reflexió i debat sobre el futur i els reptes que afronta l’activitat artística adreçada als espectadors de 0 a 5 anys, partint de la base que l’accés a l’art és un dret fonamental de les persones, a més d’un element indispensable de desenvolupament personal i social. Hi assisteixen artistes, programadors culturals, mestres, pedagogs i investigadors universitaris i agents culturals de les administracions públiques.

La seva especificitat i l’elevada participació internacional han convertit l’Encontre en una referència mundial. En aquesta edició, per exemple, hi haurà participants procedents de Corea del Sud, la Xina, Tailàndia, Israel, el Brasil, França, Noruega, Escòcia i Bèlgica, entre d’altres, així com una vintena més arribats de diferents punts de Catalunya i Espanya. A més de les conferències i activitats de formació incloses al programa, podran veure diferents espectacles del Festival El Més Petit de Tots que reflecteixen les darreres tendències en el camp de les arts escèniques per a espectadors de 0 a 5 anys.

L’Encontre serà el marc en el qual es presentaran els  projectes i bones pràctiques d’arreu del món en l’àmbit de l’art per a la primera infància i, en especial, aquest any, en el camp de la inclusió, és a dir, en les mesures que cal portar a terme per garantir l’accés a l’art a tothom, amb independència de les seves capacitats. En aquest sentit, per exemple, es presentarà el  Festival Safe Place, que es desenvolupa a Tel Aviv i Nova York i que està dedicat a infants amb trastorn de l’espectre autista i les seves famílies.

La-Galeria-201602-recursBanner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90