La revista Auriga, l’única publicació en català dedicada a la divulgació del món antic a Catalunya, ha fet públic el veredicte de la XXIII edició dels Premis Auriga, adreçats a tots els territoris de llengua catalana.
El Premi Musa, d’exposicions sobre el món antic, ha estat concedit al Museu d’Arqueologia de Catalunya per l’exposició temporal Els caps tallats d’Ullastret. Violència i ritual al món iber, que s’exposa a la seu d’Ullastret del MAC i que es pot veure fins al 30 d’agost.
El Premi Núria Tudela i Penya, adreçat a estudiants, al qual poden optar treballs d’ensenyament secundari i universitari relacionats amb qualsevol aspecte del món clàssic, ha estat concedit a Jordi Bossoms Costa, estudiant de segon de Batxillerat de l’Institut Abat Oliba de Ripoll, pel treball Representació de l’Odissea en les arts plàstiques i literàries. Es tracta d’un treball de recerca de batxillerat tutoritzat per la professora Rosa M. Tolós.
El Premi Carles Miralles i Solà, adreçat als treballs, projectes o iniciatives docents realitzats per professors a les aules dels territoris de llengua catalana, ha estat concedit ex aequo a dues experiències dutes a terme a Girona i a Tarragona. D’una banda Projecte wikiArs a Tarragona: posar el coneixement a l'abast de tothom que han dut a terme l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona (EADT), l’Associació Amical Wikimedia i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). I, d’altra banda, a les Trobades d’alumnes de llatí d’ESO que realitza l’equip de Cultura Clàssica de l’ICE de la Universitat de Girona, coordinat per Lina Vilamitjana.
La directora de la revista, Montserrat Tudela, ha declarat que “els quatre guardonats mostren la vitalitat de la presència del món antic. És innegable que la nostra identitat individual i col·lectiva duu l’empremta del món clàssic que ens va llegar la democràcia, la dignitat de la persona humana, la racionalitat, els cànons de bellesa i tots aquests treballs avui guardonats ho mostren. Però a més de formar part indestriable de la nostra identitat, el món clàssic és un pilar per a la indústria cultural, com ho mostra l’exposició d’Ullastret, que s’ha perllongat uns mesos, i un punt de trobada interdisciplinar, com han fet el MNAT i l’escola EADT i l’Amical Wikimedia”.