Ja és al carrer un nou número de la Revista de Girona corresponent als mesos de setembre i octubre, i ho fa amb un reportatge destacat que dóna nom al dossier: “Els altres exilis”. Coordinat per Arnau Gonzàlez, el treball ofereix una sèrie de reflexions a l'entorn dels exilis i, més concretament, aquells que al llarg de la història han tingut les comarques gironines com a escenari. La història, especialment en el període 1923-1945, va convertir les comarques gironines —costa i muntanya— en un escenari gegantí on es van representar algunes de les tragèdies més dramàtiques del segle passat. Així, com a eco d'aquesta realitat, i més enllà de l'exili per excel·lència, el de 1939, el dossier també s'ocupa d’analitzar-ne d'altres més o menys coneguts que van des de l'evacuació dels italians gironins el 1936 a la fugida de catalans conservadors i desertors, aquell mateix any, o l'entrada a Catalunya dels perseguits pel nazisme, vinguts de mitja Europa.
Són, en total, set articles escrits per diferents historiadors i professors d’aquest àmbit com són Enric Pujol, Joan Esculies, Jordi Rubió, Josep Calvet i Jordi Font, director del MUME (Museu Memorial de l'Exili) de la Jonquera.
Coincidint amb aquest tema, el dia 10 de setembre a les 19 h, el MUME acollirà la presentació d'aquest nou número de la Revista de Girona. L'acte serà a càrrec del vicepresident de la Diputació de Girona Albert Piñeira; de l'alcaldessa de La Jonquera, Sònia Martínez; del director del MUME, Jordi Font; d'Arnau Gonzàlez, coordinador del dossier, i de Xavier Cortadellas, director de la Revista de Girona.
La revista també inclou diferents apunts relacionats amb el medi ambient, la història i l’actualitat cultural i social a les comarques gironines; conté una entrevista al rector de Tossa, articulista i professor de llengua, Joan Carreres; s’hi parla sobre la història de Joan Llaverias, el descobridor plàstic de la Costa Brava, ara que es compleixen cent cinquanta anys del seu naixement, i de la professora de la Universitat de Vic Francesca Bartrina, especialista en l'obra de Caterina Albert; conté, també, un reportatge sobre els estudiants estrangers de la Universitat de Girona, un retrat de grup fet el 10 de juliol del 2015 amb l'objectiu de retre un homenatge a les mares de Srebrenica i Zepa i un reportatge fotogràfic sobre la festa de la sal.
La revista inclou, així mateix, diferents articles dedicats a l'art, com ara El Salvador Dalí català i empordanès o el que analitza l'art d'Alvar Suñol; o dedicats a les lletres, com per exemple Víctor Català contra el govern català o Miquel Plana: l'ofici de bibliòfil.