FCC-Segell-banner4
Premi Guasch Coranty, un reconeixement als artistes del futur

Reportatges

Premi Guasch Coranty, un reconeixement als artistes del futur

Impremta Pages - banner-180x178Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
Javier Arbizu amb el quadre Sense títol (tremp gras sobre tela) ha guanyat el premi de pintura internacional 2015 de la Fundació Guasch Coranty, que està valorat en 25.000 euros. En aquesta peça, l’artista planteja la presència, gairebé invisible, d’espais i cossos borrosos, desdibuixats, quasi imperceptibles. Una tècnica que, segons reconeix, ha esdevingut una constant en el seu treball. “La sèrie a la qual pertany Sense títol –explica– parteix dels últims exercicis d’experimentació formal que estic desenvolupant a la Fundació Bilbarte. Un diàleg entre fotografia, pintura i escultura que, en la seva hibridació, pondera per igual la dimensió física de l’obra d’art i l’efecte il·lusori de la imatge.”

El pintor, que resideix a Bilbao i que actualment està comissariant l’exposició micro>MACRO Appunti para interpretar una partitura per La Casa Encendida de Madrid, apunta l’origen de l’obra: “El punt de partida consisteix en la recodificació al medi pictòric i escultòric de fotografies analògiques, procedents d’arxius de ciències físiques, especialment arxius geològics. Imatges que, alliberades de la seva funció empírica originària, se’ns presenten aparentment mancades de contingut, demandant ser articulades.”

El segon premi ha estat per a Dibujos de humo #políptico (fum sobre paper de cotó), d’Esther Señor García, del col·lectiu Señor Cifrián, que ha aconseguit 8.000 euros. El tercer premi, també de 8.000 euros, se l’ha emportada la instal·lació d’Alberto Gil Cásedas: “83’27”. Uso de los signos ortográficos. Punto/Coma/Punto y coma. Hi ha hagut, a més, una menció d’honor per a la peça Sense títol (tinta xinesa sobre paper), d’Imma Ávalos Marqués (Alicia Kopf).

En el segon i el tercer premis s’inclou una estada de tres mesos al Piramidon Centre d’Art Contemporani de Barcelona, entitat col·laboradora amb el guardó. Des de la Fundació Guasch Coranty argumenten que “és interessant poder oferir als artistes guanyadors la possibilitat afegida de treballar a la nostra ciutat disposant de la infrastructura que ofereix Piramidon”. A més, el Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat ha reunit, del 25 de juny al 29 de juliol, les 40 obres dels artistes seleccionats.

El jurat de la quarta edició d’aquest guardó ha estat format pels artistes i comissaris Teresa Badia, Joan Fontcuberta, Alícia Vela, Xavier Grau i Susanna Solano. La Fundació privada d’art Guasch Coranty impulsa aquest premi de pintura internacional que, des de l’any 2008, es convoca triennalment amb l’objectiu “d’ajudar a la creació i difusió dels artistes professionals, menors de quaranta anys i de qualsevol país, que hagin acabat estudis superiors de belles arts”.

A la imatge, Arbizu davant de l'obra guanyadora.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura