FCC-Segell-banner4
La mirada de Tom Carr sobre l’obra de Carles Buïgas al Museu

Exposicions

La mirada de Tom Carr sobre l’obra de Carles Buïgas al Museu

bonart l'hospitalet de llobregat - 10/09/15
180x180banner web TA22_bonart_180x180
El dia 17 de setembre, s’inaugura al Museu de l’Hospitalet l’exposició itinerant “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas”. El Departament de Cultura organitza l’itinerari d’aquesta mostra, que es podrà visitar a l’Hospitalet fins a l'1 de novembre.

Produïda i presentada al Museu d’Art de Cerdanyola, i comissariada per Fina Duran, la mostra pretén ser una mirada des del present a una obra del passat i amb l’esperit cap al futur, materialitzat amb les aportacions del TCteamwork. Aquest equip està format per Tom Carr conjuntament amb altres joves artistes. L’exposició compta, a més, amb la col·laboració d’un artista local a cadascun dels municipis que visita.

La mostra ha estat seleccionada com a projecte artístic relacionat de l’Any internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum, proclamat aquest 2015 per l'ONU.

En aquesta exposició es mostra ben clarament com l’eco de l’obra de Carles Buïgas ha despertat l’interès de Tom Carr i el seu equip. Ha provocat una reacció creativa interessant i un diàleg fructífer que ha possibilitat, a través de l’anàlisi del treball fet, arribar a una creació artística de gran interès dins els paràmetres més contemporanis.

L’obra Ecos de Carles Buïgas (2013), que dóna títol a l’exposició, ha estat creada especialment per reflectir el diàleg entre els dos artistes, i esdevé eix principal de la mostra. Aquesta obra, per mitjà d’un seguit de projeccions, mostra l’anàlisi de les formes i de les parts integrants de l’obra de Buïgas (llum, forma, color i aigua), que Tom Carr fa des de la mirada actual.

Programa d'exposicions itinerants

“Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas” és una de les mostres itinerants que el Departament de Cultura ofereix als municipis amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.

Abans de la seva estada a l’Hospitalet de Llobregat, l’exposició es va poder veure a Cerdanyola, a Badalona, a Tortosa, a Manresa, a Santa Perpètua de Mogoda, a Mollet del Vallès i a Alella. A més, El Museu Picasso de Barcelona va acollir la instal·lació “Ombres”, que forma part de l’exposició, en el marc del Novum 2015, el Festival de la Ciència, Tecnologia i Innovació de Barcelona.

Pròximament, com a mostra integrada en el Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura 2014-2015, la mostra es podrà visitar a Terrassa, on tancarà el seu recorregut.

A més de “Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas”, el programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura presenta les exposicions “Joan Brossa: Escolteu aquest silenci” i “Francesc Abad. Estratègia de la precarietat” (seleccionades a l’edició 2014-2015) i “Fairy Tales”, “Constel·lacions familiars” i “Jo em rebel·lo, nosaltres existim”, de l’edició 2015-2016.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells