FCC-Segell-banner4
La galeria Mayoral presenta l’essència de Dalí a Brussel·les

Notícies

La galeria Mayoral presenta l’essència de Dalí a Brussel·les

bonart brussel·les - 18/09/15
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner_SantiMoix_Bonart_180x180
Entre el 25 i el 26 de setembre, Mayoral Galeria d’Art exposa catorze obres de Salvador Dalí a l’espai Costermans (place du Grand Sablon, 5 de Brussel·les). L’exposició, en què destaquen dibuixos de Dalí dedicats a la moda fets l’any 1965, està realitzada en col·laboració amb el crític d’art i especialista en l’artista Ricard Mas.

La mostra presenta una selecció de sis dibuixos de dissenys de moda que l'artista va fer el 1965. Dalí va arribar a un acord amb el fabricant de roba de Wisconsin, Jack A. Winter, per dissenyar una línia que incloïa vestits de bany, roba esportiva, i conjunts festius per a la col·lecció de tardor de 1965. Aquests dissenys es van mostrar a París el mateix any en una exposició itinerant, però no es van arribar a produir.

Dalí va anar per primera vegada a Brussel·les el 1926 en el marc del viatge que va realitzar des de París a acompanyat de la seva tieta, la seva madrastra i la seva germana Anna Maria. Durant aquests dies l’artista va visitar el Musées Royaux des Beaux-Arts de Belgique, on va descobrir la seva fascinació per la pintura flamenca, especialment per Johannes Vermeer. Més tard, el 1962, Dalí va tornar a Brussel·les per presentar l’obra La dama espanyola i el cavaller romà amb el ballet Gala. L’opereta còmica coreografiada per Maurice Béjart està basada en la peça d’Alessandro Scarlatti Escipión en España.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88