Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

La galeria Plastics Murs acull ‘Doble direcció’

La galeria Plastics Murs acull ‘Doble direcció’
bonart valència - 27/11/19

La ciutat és el camp d'operacions de C. Gómez i A. Tones, dos artistes que han decidit unir les seves voluntats en aquest singular projecte expositiu: Doble direcció. Direcció dual que assenyala diversos aspectes a considerar. El primer remet a fet de ser dos artistes que repliquen en certa mesura una cosa que sol ser habitual al carrer: abordar de manera conjunta pintar un mur. El segon tanca clares connotacions urbanes, una via per la qual es pot circular en els dos sentits. Encara hi hauria un altre significat imprès sobre aquest signe: aquesta identificació entre vida i ca- mino (Machado i tants altres ...) que s'actualitza i accelera. Un tercer aspecte fa referència als llenguatges plàstics de tots dos artistes. El de César Gómez de clares derives figuratives, el d'Antonio Tone de consciencioses referències abstractes. Els dos evidencien una comuna inclinació a la nit i les seves ombres fugaces, per aquestes llums nocturnes que tot l'animen d'una manera una mica espectral, per la fugacitat amb què les il·lusions es succeeixen i les formes es transformen.

La pintura de C. Gómez es resol en un joc complex que beu en les fonts de l'collage, o millor, de l'foto-collage pictòric de transparències que es superposen fragmentàriament, en línia amb el plantejament derridiano de l'palimpsest (aquesta deconstruc- ció que tant ha atès que parlar en les últimes dècades). Les diferents parts d'aquestes visions cristal·lines no només es yuxtapo- nen en l'espai bidimensional d'el quadre, sinó que se superposen en el temps de l'registre vivencial, de l'procés reflexiu de l’experiència.

Les obres d’A. Tone remeten en primera instància a una abstracció geomètrica de rigorosa i conscienciosa factura. L'ús del color -carregat d'una alta intensitat lumínica- genera un moviment perceptiu que agita en profunditat l'aparent planitud nocturna tan característica del seu treball.

SS_Bonart-180x180-OnlineEude, generic

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88