Little is left to tell és el títol de l’exposició col·lectiva que es podrà veure fins al 30 d’octubre del 2015 a Blue Project Foundation de Barcelona. La mostra, comissariada per Aurélien Le Genissel i Renato Della Poeta, és una reflexió sobre els principals reptes estètics del segle XXI, la importància i el paper d’aquestes propostes en el món actual a través de l’art contemporani.
Ha aconseguit el món la lleugeresa irònica i melancòlica que anhelava l’autor o més aviat ha caigut en la superficialitat i la insignificança? Què pot significar la visibilitat en una època en què tot és imatge, mirada i espionatge? Pot l’art proposar una temporalitat diferent, més densa i essencial, que la de l’acceleració permanent que sembla aguaitar-nos? Són algunes de les preguntes que graviten al voltant d’aquesta exposició.
Little is left to tell reuneix obres d’artistes tan importants com per exemple Sophie Calle, Xavier Veilhan, Elmgreen & Dragset, Dora García, Gianni Motti, Laurent Grasso, Ignasi Aballi, Rafael Lozano-Hemmer, Michael Sailstorfer, Ryan McGinley, Daniel Firman o Sam Taylor-Johnson.
La mostra reuneix dotze obres, agrupades per parelles, que analitzen successivament cadascuna de les prediccions que l’escriptor Italo Calvino va realitzar en el seu llibre pòstum Lliçons americanes. Sis propostes per al pròxim mil·lenni (publicat el 1985): visibilitat, rapidesa, lleugeresa, exactitud, multiplicitat i consistència.
Little is left to tell no pretén donar respostes definitives, sinó més aviat treure a la llum els desafiaments estètics que ens esperen i que el llibre profètic de Calvino ja assenyalava.
A la imatge, detall de Simply Red de Daniel Firman.