banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

"La línia ininterrompuda" marca l'inici de l'Octubre picassià

\
bonart màlaga - 02/10/15

La inauguració, el 22 d'octubre, de l'exposició La línia ininterrompuda. Picasso, Fi, Vilató, Xavier marcarà el començament de la XXVIII edició de l'Octubre picassià a Màlaga, la programació ha estat presentada aquest matí per la regidora de Cultura, Gemma del Corral, i el director de l'Agència Pública per a la gestió de la Casa natal de Pablo Ruiz Picasso i altres equipaments museístics i culturals, José María Lluna.

Abans, des del 19 d'octubre, la ciutat es veurà inundada de coloms missatgers de paper que anunciaran la celebració del naixement a Màlaga de Pablo Ruiz Picasso, de qui el 25 d'octubre es commemora el 134 aniversari. Un ampli programa d'activitats dóna forma a la XXVIII edició de l'octubre picassià a Màlaga, que a més de l'exposició La línia ininterrompuda.

Picasso, Fi, Vilató, Xavier, comptarà amb conferències, propostes teatrals, activitats en biblioteques, la presentació de les noves publicacions de la Fundació, una campanya de comunicació amb coloms missatgers, un taller didàctic i la cessió d'obres de la col·lecció al Museu Picasso-Col·lecció Eugenio Arias i al Museu Picasso Màlaga.

La línia ininterrompuda. Picasso, Fi, Vilató, Xavier és la gran exposició de la XXVIII edició del octubre picassià a Màlaga, que des del 22 d'octubre fins al 24 gener 2016 ocuparà totes les sales d'exposicions de la Casa Natal. Aquest ampli recorregut per la relació de Picasso amb els seus nebots, Fi i Vilató, brillants estampadors, i Xavier, artista plàstic i hereu de la tradició familiar, ha estat comissariada per Marta-Volga de Minteguiaga-Guezala. El propòsit d'aquesta mostra és revelar l'estreta relació d'aquests quatre artistes amb les tècniques de l'estampació i els impressors a través d'una selecció d'obres de cada un d'ells, les quals abasten el període que va des de principis del segle XX fins als nostres dies.

La presentació de les noves publicacions de la Fundació, el 27, també té lloc durant el Octubre picassià. José María Lluna i Rafael Inglada donaran a conèixer els cinc títols que tanquen la col·lecció de quaderns La fulla que es riu abocada: 21. José Blanco Coris, Un renunciador del clàssic (1923), amb nota d'Elías de Mateu Avilés; 22. Juan Ramón Jiménez, Pablo Ruiz Picasso. Les corbes agudes (1961), amb nota d'Antonio Carvajal; 23. José María Pemán, Picasso i els cabals (1971), amb nota de Juan Lamillar; 24. Antoni Tàpies, Picasso l'heroi / Picasso l'heroi (1973), amb nota d'Eduard Vallès; 25. Margarita Nelken, Picasso és espanyol (1944), amb nota de Jairo García Jaramillo. I en data per determinar de novembre es presentarà el llibre Picasso, litògraf i militant, de Miguel Orozco, La Fundació Picasso-Museu Casa Natal també col·labora amb altres museus cedint obres per celebrar el 134 aniversari del naixement de Picasso.

La litografia Françoise sobre fons gris (1950), romandrà del 2 d'octubre al 27 de desembre al Museu Picasso-Col·lecció Eugenio Arias, a Madrid. Per la seva banda, catorze gravats de la Suite dels Saltimbanquis romandran exposats del 19 d'octubre al 21 de febrer de 2016 a el Museu Picasso Màlaga com a part de la seva propera exposició temporal, Picasso. Registres alemanys.

canal-mnactec-180-180Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88