FCC-Segell-banner4
L’exposició “Media Dalí” a Xangai

Exposicions

L’exposició “Media Dalí” a Xangai

bonart xangai - 04/11/15
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Gif_Viladot_180x180_2
S’ha inaugurat l’exposició temporal Media Dalí a l’espai Shanghai Chi K11 Art Space situat a l’Art Mall’s B3 de Xangai. A l’acte hi han intervingut Montse Aguer, comissària de l’exposició i directora del Centre d’Estudis Dalinians, Hsu Fenlan, cocomissària, Joan Manuel Sevillano, gerent de la Fundació Dalí, per part de K11 Art Foundation, el seu fundador i President d’Honor, Adrian Cheng, i Manuel Valencia Alonso, Ambaixador d’Espanya a la Xina. A la cerimònia inaugural, que ha tingut una participació massiva, hi han assistit Rodrigo Aguirre de Cárcer, Cònsul General d’Espanya a Xangai, i Inma González Puy, directora de l’Instituto Cervantes a la Xina, així com una representació important del govern provincial de Xangai.

La mostra es podrà veure fins al dia 15 de febrer de 2016. És la primera vegada que la Fundació Dalí porta una exposició d’investigació a Xangai, concretament sobre la relació de Dalí amb els mitjans de comunicació. L’any 2001 ja hi havia organitzat una exposició retrospectiva, al Shanghai Art Museum, amb el títol Dalí: a genius of the XX century.

Per posicionar la Fundació Dalí a l’Àsia, la Fundació acaba d’estrenar una web totalment adaptada al públic xinès: http://www.salvadordalimuseum.cn/ L’objectiu és esdevenir referència daliniana tot facilitant l’accés de primera mà als nostres continguts sobre Dalí, Gala, els tres museus i la missió i activitat de la Fundació que va crear el propi artista en vida.

L’exposició Media Dalí consta de 250 peces: 12 pintures i 2 dibuixos originals de Salvador Dalí, 205 revistes, diaris d’època i anuncis, i 30 objectes provinents del taller de l’artista.

A la imatge, detall d’El nas de Napoleó transformat en una dona encinta que passeja la seva ombra malencioniosa entre ruïnes originals, 1945. © Salvador Dalí, Fundació Gala Salvador Dalí, Figueres, 2015.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021