FCC-Segell-banner4
La galeria Fernando Pinós dedica una mostra a Ricard Opisso Sala

Exposicions

La galeria Fernando Pinós dedica una mostra a Ricard Opisso Sala

bonart barcelona - 05/11/15
Revista_Bonart_Banner_180x180px_logoBanner-300x250_1
La galeria Fernando Pinós (carrer Consell de Cent, 325, Barcelona) acull, fins al 15 de gener del 2016, una mostra dedicada al pintor i caricaturista Ricard Opisso Sala (Tarragona, 1880 - Barcelona, 1966).

Opisso, sent encara gairebé un adolescent, va entrar a formar part del grup de Els Quatre Gats on es va relacionar amb nombrosos artistes de l’època, com Picasso i Nonell, amb els quals va crear forts llaços d’amistat.

Com la majoria d’artistes de la seva època se’n va anar a París per ampliar el seu horitzó cultural i madurar com a artista.

El que més caracteritza els dibuixos de l'artista és el seu caràcter popular, la seva capacitat per captar l’ambient i la societat de la Barcelona de finals del segle XIX i principis del XX, sobretot en les fantàstiques multituds, grans escenes carregades de personatges explicant alguna cosa d’actualitat.

I, per tot això, va ser un dels dibuixants amb més repercussió popular de l’època, èxit que ha transcendit fins als nostres dies convertint-se en un dels millors cronistes de la Barcelona d’aquell temps.

A la imatge, Berenar al camp.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner