JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Manel Bayo a La Casa de Cultura Les Bernardes

Manel Bayo a La Casa de Cultura Les Bernardes
bonart salt - 06/11/15

La Casa de Cultura Les Bernardes de Salt inaugura el 6 de novembre a les 18 h. Una explosió de gas destrossa una casa de Manel Bayo. 

El 8 d’abril de 1990 una explosió de gas va causar importants desperfectes a l’habitatge de la família Bayo-Rigau, ubicat al nº71 del carrer Torres i Bages de Salt. 25 anys després, l’artista Manel Bayo (Salt, 1966) recupera aquella experiència per reflexionar a l’entorn de la nostra relació amb la casa pròpia i amb tots aquells elements que la fan possible. En aquest sentit, la destrucció de les parets només va significar una mínima part de la pèrdua: objectes personals, contenidors de records en forma de souvenir, imatges aparentment oblidades… És a dir: tot allò que un hipotètic arqueòleg del futur maldaria per desenterrar més enllà del perímetre anodí continguts pels quatre murs.

El resultat és una exposició de marcat caràcter instal·latiu on les imatges actuals dialoguen amb el material gràfic provinent de les hemeroteques. En darrera instància, el que compta és, en paraules de l’artista, «saber conjurar els fantasmes del passat per entreveure alguna cosa que, suposo, deu fer referència a l’esforç autobiogràfic».

 
inclassificablesBanner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90