banner-elscatala-817x88px
David Bestué redescobreix el Palau de Cibeles pel seu centenari

Exposicions

David Bestué redescobreix el Palau de Cibeles pel seu centenari

bonart madrid - 03/12/19
Baner_Viladot_Bonart_360x356banner-elscatala-180x180px
El 14 de març de 2019 compleixen 100 anys de l'obertura del Palau de Cibeles, on té la seu CentroCentro. Un edifici que des de la seva fundació com Palau de Comunicacions ha acollit moltes vides i ha estat objecte de moltes mirades. D'aquesta idea de mirar, de llegir des de diferents punts de vista, sorgeix aquesta sèrie d'exposicions: El Palau vist per ..., en què amb una periodicitat anual conviden a diferents artistes i arquitectes a plasmar de manera expositiva un recorregut de caràcter més divulgatiu a través dels arxius i història de l'edifici, all mateix temps que proposen una lectura personal del palau que podrà plasmar-se en diferents tipus de propostes, des de la escultòrica i la gràfica que ens presenta aquest any David Bestué (Barcelona, ​​1980) fins a altres per arribar i que anirem descobrint amb el pas el temps.

Trames, la proposta de Bestué es desplega en tres intervencions complementàries. Una més divulgativa en la qual la mirada de David Bestué presta especial atenció a la iconografia triada per al palau i a les reaccions que va aixecar en el seu moment. Aquest espai s'articula a través de textos, dibuixos i imatges en les quals es barregen les referències i els materials històrics, amb fotografies preses per Bestué durant el període d'investigació. A més, ha donat peu a una aplicació pràctica de la investigació que es resumeix amb una sèrie de trames o patrons decoratius que funcionarien com una actualització iconogràfica que serveixi per a paviments, teixits o plafons arquitectònics. Un exercici realitzat en col·laboració amb l'estudi de disseny Setanta (que també s'ha ocupat de el disseny gràfic de l'exposició) i Biel Studio.

Finalment, a l'espai central, situat just darrere de l'finestral orientat a la plaça Cibeles, David Bestué presenta una intervenció escultòrica en la qual la funcionalitat i l'ornamentació arquitectònica, el passat i el present dialoguen a través d'un joc poètic de materials.

David Bestué (Barcelona, ​​1980) ha realitzat treballs sobre Enric Miralles i la Història recent de l'arquitectura i enginyeria a Espanya. Algunes de les seves exposicions són Pedres i poetes, a la galeria Estrany de la Mota (Barcelona, ​​2013), Realisme, a La Capella (Barcelona, ​​2015), L'Espanya Moderna a García Galeria (Madrid, 2015) i ROSI AMOR al Museu reina Sofia (Madrid, 2017).

Biel Studio és una consultoria editorial i estudi de disseny gràfic amb base a Nova York. Va ser fundat per Gabriel Pericàs a 2017 com a branca comercial del seu projecte Biel Books, una plataforma editorial, activa des de 2013, dedicada a la publicació de llibres d'artista. Gabriel Pericàs (Palma de Mallorca, 1988) és artista, editor i dissenyador gràfic. És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i va cursar un MFA en Parsons, The New School, Nova York, com a becari Fulbright. Actualment viu i treballa entre Nova York i Mallorca.

L'exposició de David Bestué a CentroCentro es podrà visitar fins al 12 de gener.

A la imatge, "Trames" de David Bestué.

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner