El 18 de novembre, a les 19,30h, el Museu del Modernisme de Barcelona (carrer Balmes, 48, Barcelona) acull la presentació del llibre La cuina modernista, de Jaume Fàbrega.
Durant el modernisme, al tombant del segle XX, es van introduir noves tècniques culinàries i nous aliments, van aparèixer establiments especialitzats, com les pastisseries o els adroguers, i van sorgir alguns dels autors clàssics que establirien les bases de la cuina catalana.
En aquest llibre, l’historiador Fàbrega reivindica per primera vegada el modernisme com l’edat d’or de la cuina catalana i explica què menjaven i què bevien en aquella època tant els menestrals i els obrers com els burgesos o els indians més adinerats, què es podia comprar a les botigues de queviures, i quins menús oferien les fondes i els restaurants més luxosos del moment.
A la segona part del volum fa una exhaustiva recopilació de les receptes pròpies de l’època, plats que constitueixen l’origen de la nostra memòria gustativa.
Fàbrega (Pla de l’Estany, 1948) és professor de Gastronomia i Enologia de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La cuina modernista, publicat per Viena editorial, es presenta de la mà de Daniel Giralt-Miracle, prologuista del llibre.