FCC-Segell-banner4
Atuells per a la cuina i el foc al Centre d\'Interpretació de la Terrissa

Exposicions

Atuells per a la cuina i el foc al Centre d'Interpretació de la Terrissa

Banner-Flama-180x180px_v1-espBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Del 28 de novembre de 2019 al 26 de gener de 2020, el Museu Terracota (baixos de l’Ajuntament de la Galera) acollirà una exposició d’atuells per a la cuina i el foc, utilitzats, tradicionalment, per a contenir aliments, cuinar-hi o menjar. 

Aquesta exposició serà possible gràcies, una vegada més, a la col·laboració de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i el Museu de Ceràmica que ens cedirà les peces. Col·laboració que vam encetar l’any 2014, quan commemoràvem els 10 anys del nostre centre i vam organitzar una exposició dedicada als cànters decorats amb pigments naturals, en aquell moment ja vam comptar amb fons del Museu de Ceràmica de l’Ametlla per fer-la possible.

Després d’aquella iniciativa vam pensar que fora bo, i si li semblava bé a l’Ajuntament i Museu de Ceràmica de l’Ametlla, que van dir que sí de seguida,  un cop a l’any, al nostre centre, i, a l’espai on acollim habitualment les exposicions de caràcter temporal de diferents disciplines artístiques: pintura, escultura, fotografia, ceràmica artística, etc. dedicar una exposició a la terrissa tradicional, comptant amb el fons del Museu de Ceràmica de l’Ametlla de Mar que és extens i hi estan representades totes les tipologies de terrissa (ús domèstic, agrícola, aigua, decoració, etc.) de les Terres de l’Ebre, Catalunya, l’Estat espanyol i fins tot, algunes de Portugal i el Marroc. 

L’any 2015 vam oferir l’exposició “Cànters per a l’aigua”, amb peces procedents d’aquest fons, l’any 2016 “Atuells per a l’oli”, utilitzats tradicionalment, per a contenir, guardar i servir oli, el 2017 oferíem l’exposició: “Atuells per al vi” un seguit d’atuells de terrissa, de diferent procedència, utilitzats tradicionalment per a mesurar el vi, transvasar, contenir, recollir o servir-lo i aquest 2019 hem considerat oportú realitzar l’exposició: “Atuells per a la cuina i el foc”, ja que tradicionalment i fins l’aparició de nous materials, la gent menjava amb plats de terrissa, cuinava amb cassoles de terrissa i fins i tot utilitzava fogons de terrissa per escalfar el menjar o cuinar.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

817x68