El col·lectiu Carrer 35 pretén mostrar una visió mediterrània en un món amb marcat accent anglosaxó mitjançant l'anomenada Fotografia de Carrer. Els fotògrafs Carlos Prieto, CescGiralt, Manu Mart, Luis Camacho, Mingo Venero, David Salcedo i Jordi Beltri, formen el col·lectiu C/35.
És difícil esbrinar quan va néixer la Fotografia de Carrer, el que sí que sabem és que el terme streetphotography va prendre un nou impuls a mitjans dels noranta. A partir d'aquest moment sorgeix una "nova onada", una moda en auge i l'interès massiu per aquest gènere fotogràfic.
A principis del segle XXI aquest gènere va tornar amb força, unit a la tendència de considerar la Fotografia de Carrer com un exercici on la imatge unitària cobra sentit per si mateixa, capaç d'explicar una història sense tenir en compte a les altres. És en aquest moment d'ebullició quan el col·lectiu Carrer 35 neix a Barcelona cap a l'any 2010, recollint el testimoni de la Afal, La Palangana o del Mussol, agrupacions que a mitjans del segle passat van renovar la fotografia espanyola, sortint al carrer per fotografiar què estava passant al marge de la iconografia oficial del règim dictatorial de Franco.
Carrer 35, primer col·lectiu nascut a l'estat espanyol dedicat exclusivament a aquest gènere documental, ha anat posicionant-se com un dels col·lectius de referència de foto de carrer, tant en l'àmbit nacional com internacional.
"La 'facilitat' per treballar-ha -expliquen- provocat que es comptin per milers els aficionats que es dediquen a ell, inundant diàriament els nostres timelines de Facebook o Instagram. Aquesta sobresaturació d'imatges produïdes per aficionats ha 'denigrat' en certa manera aquest gènere. Carrer 35 pretén dignificar-lo i elevar-lo a un nou estadi fent un pas endavant, sacsejar-aquesta etiqueta tan 'popular' i reconèixer-nos a nosaltres mateixos com un col·lectiu de fotografia documental que aborda sobretot temes 'de carrer', però no exclusivament".
A la imatge, una foto de David Salcedo.