L’espai artístic de l’exposició Rosada i Blat es completa quan en ell s’hi genera pensament. Per aquest motiu, l’Ecomuseu-Farinera de castello d'Empúries ha programat pel dia 11 de desembre a les 19h. un diàleg sota el títol: El blat com a aliment.
No serà un diàleg qualsevol, sinó un diàleg socràtic. La pregunta serà l’instrument. Pensar a partir de preguntes, sense contingut previ, per crear un entorn en el que les persones pensin sense discussió i desenvolupin l’art d’escoltar per tal de generar pensament nou i reconèixer nous cursos d’acció.
El conductor del diàleg serà Humberto Schwab, físic i filòsof. Com a consultor assessora empreses d’avantguarda en diversos països per tal de transformar les seves estructures i objectius mitjançant el Disseny Socràtic.
Els participants seran Lola Puig, del moviment Slow Food i Món Empordà, Oscar Palou, coordinador del projecte Pa de Tramuntana, Vicenç Llovet, tècnic agrònom, Joan Torres, productor de vins ecològics i Luis Camargo, artista plàstic.
El públic podrà gaudir d’una experiència única, del que passa quan diferents participants de disciplines diverses posen el pensament en comú. Creiem, que per assolir un futur millor i més humà és important meditar sobre les nostres arrels i els nostres vincles amb la terra. Aquest és un dels objectius de l’exposició temporal Rosada i Blat, que acull el museu fins 19 de juny del 2016.