Què significa ser un ésser humà avui dia? Ens hem de millorar nosaltres mateixos o hem d’intentar modificar els nostres descendents? Ens acostem a una singularitat d’una hibridació home-màquina o perdem facultats a causa de la dependència sempre en augment respecte a les extensions tecnològiques del cos?. Aquestes són algunes de les preguntes que, fins al 10 d’abril del 2016, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) explora a la mostra + Humans. El futur de la nostra espècie.
L’exposició planteja els possibles camins de futur de la nostra espècie tenint en compte especialment les tecnologies emergents i el nostre context cultural i ètic.
L’exposició dóna continuïtat al projecte Human+, presentat a la Science Gallery el 2011. +Humans s’endinsa en els límits del que significa ser un ésser humà: els límits del cos, els límits de l’espècie, els límits del que és socialment i èticament acceptable. Al voltant de quatre temes generals –capacitats augmentades, trobar-se amb d’altres, dissenyant l’entorn i la vida en els límits– s’hi exhibeixen les obres d’una cinquantena d’artistes, que fan propostes pioneres de recerca que investiguen des de les tècniques de reproducció assistida i els experiments incipients en biologia sintètica fins a la possibilitat de perpetuar-nos a través de l’àmbit digital. Les nostres vides estan condicionades i definides per una revolucionària confluència de nous camps científics i tecnològics.
A la imatge, Human Version d'Yves Gellie.