Del 15 de gener al 6 de març, la sala d'exposicions temporals del Museu de Granollers (carrer Anselm Clavé, 40, Granollers) exposa la mostra La fi és el principi, organitzada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya a través d'Arqueoxarxa, la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya.
L'exposició, que s'inaugura el 15 de gener a les 19h, presenta una síntesi de les pràctiques funeràries a la prehistòria a Catalunya.
Es mostren més de 300 objectes de 19 museus catalans, alguns excepcionals i que no estan exposats habitualment, resumeix 20.000 anys de pràctiques funeràries a la prehistòria i vol ser una via d’aproximació al passat a través de la riquíssima cultura material que ha perviscut de la prehistòria a Catalunya: l’arqueologia de la mort.
La fi és el principi incorpora informació i objectes de troballes singulars recents, com les restes de la Sagrera a Barcelona, els enterraments de can Sadurní a Begues, les novetats de les necròpolis del Vallès i del Penedès, els sepulcres en mina de Gavà, el sepulcre megalític de Seró a la Noguera, la Cova de Montanisell, i tantes d’altres. De fet, alguns dels materials que es mostren encara estan en estudi.
La mostra manté un diàleg entre passat i present, i destaca l’epíleg en què, a partir de diversos vídeos de pràctiques funeràries contemporànies a diferents parts del món, es vol fer una reflexió sobre la mort i les pràctiques funeràries com a fet universal.
A la imatge, les restes de Mas Baleta III (La Jonquera).