BONART_1280x150

Exposicions

"Una col·lecció per a un viatge. Promoció Arquitectes 1960" al Museu Can Framis

\
bonart barcelona - 12/01/16
La Fundació Vila presenta el 18 de gener l'exposició Una col·lecció per a un viatge. Promoció d'Arquitectes Barcelona 1960, comissariada per la crítica Victòria Combalía amb el suport del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). 

 

La mostra, que ocuparà el Museu fins al 3 d'abril i que després encetarà un periple pel territori, és el brillant resultat d´una idea que semblava utòpica. Per finançar el seu viatge de final d'estudis, els estudiants de la 85a Promoció d'Arquitectes de Barcelona (1960) van demanar un dibuix a una sel·lecció d'artistes i d'arquitectes nacionals i internacionals a fi de subastar les obres rebudes a la Sala Gaspar de Barcelona. La resposta va ser extraordinària, amb dibuixos d'autors com Alexander Calder, Jean Cocteau, Otto Dix, Lucio Fontana, Giorgio Morandi, Hans Hartung, Joan Miró, Antoni Tàpies, Joan-Josep Tharrats o Modest Cuixart. Davant la qualitat de les peces, la Junta General del Col·legi d'Arquitectes de Barcelona, a proposta del secretari Antoni de Moragas i després d'un intens debat, va acordar adquirir la col·lecció i costejar el viatge dels alumnes amb la quantitat de 500.000 pessetes. 

En conjunt, la col·lecció forma, en paraules de Victòria Combalía, "una excel·lent mostra de quasi totes les modalitats de l'abstracció d'aquella època: informalisme, tachisme, abstracció lírica, abstracció geomètrica, espacialisme". 



L'exposició s'inaugura el mateix dilluns 18 de gener, a les 19.30 h, al Museu Can Framis, amb la presència de la curadora, Victòria Combalía; el degà del COAC, Lluís Comeron; el director de l'Arxiu Històric i la Biblioteca del COAC, Fernando Marzá; Vicente Saavedra, alumne de la Promoció d'Arquitectes 1960 i la directora d'art de la Fundació Vila Casas, Glòria Bosch.
canal-mnactec-180-180Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal